Familie ser slideshow på tv

Med et slideshow kan hele familien se billederne sammen på tv.

Vis dine fotos frem på bedste vis med et slideshow

Dine billeder fra en ferie eller begivenheder kommer virkelig til live, når du sætter dem sammen til en film med flotte overgange, effekter og musik. Se, hvordan du laver et flot slideshow med dine egne fotos.

1. februar 2022 af Kristoffer Engbo

Når dine fotos skal vises frem for andre, er en af de allerbedste måder ved hjælp af et slideshow. Her sætter du dine egne fotos sammen til en film, du kan sende til andre eller vise frem i stuen. Her gennemgår vi alt, du skal vide, for at lave et flot slideshow.

Hvad er et slideshow?

Et slideshow eller billedshow er en video med dine egne fotos. Du laver videoen i et program på computeren, hvor du selv vælger, hvor længe hvert billede skal vises, om der skal være overgange med mere.

>Læs også: 4 gratis programmer til billedbehandling

Du kan også tilføje musik og tekster, og i flere programmer kan du også sætte bevægelse i billederne, så der bliver zoomet eller panoreret lidt i dem. Det giver mere liv til dit slideshow.

Hvordan laver jeg et slideshow?

Du kan lave simple slideshows i appen Fotos på Mac eller i Billeder på en Windows-computer. Begge programmer er en del af styresystemet.

Mange billedbehandlingsprogrammer, fx Photoshop Elements, har også indbyggede muligheder for at lave slideshows.

>Læs også: Den bedste app til billedredigering

Du kan også få programmer, der er lavet specielt til at lave slideshows, hvor mulighederne som regel er større. Her kan du tilføje musik, forskellige grafiske effekter, bevægelse i billederne og meget mere.

> Få imponerende slideshows med Ashampoo Slideshow Studio 2019 her!

Hvordan laver jeg det bedste slideshow?

Da slideshowet typisk skal vises på en computer- eller tv-skærm, fungerer det bedst, hvis du udelukkende bruger billeder i bredformat. Med billeder i højformat kommer der brede sorte kanter i siden.

Billede i højformat på tv

En stor del af billedfladen bliver til sorte bjælker, når du bruger fotos i højformat.

Sørg også for en stor variation i billederne. Det bliver hurtigt kedeligt at se på slideshowet, hvis der er mange ens billeder.

Det fungerer typisk bedst, hvis hvert billede vises i tre til fem sekunder. Hvis du tilføjer musik, så husk, at musikken skal være uden rettigheder, hvis du lægger slideshowet offentligt ud på fx sociale tjenester.

Hvordan ser jeg mine slideshows?

Det færdige slideshow gemmes som en videofil. Du kan typisk gemme i forskellige formater som mp4, wmv eller WebM. Du kan selvfølgelig se filen på din computer, men du kan også dele den med andre på fx YouTube eller andre sociale medier.

Skal flere personer se med, kan du vise den frem på dit tv. De fleste fjernsyn kan afspille filen, hvis du gemmer den på en usb-nøgle, som du sætter i dit fjernsyn.

Som abonnent på Digital FOTO kan du få programmet Ashampoo Slideshow Studio 2019 gratis i Fordelszonen. Her har vi også lavet en video, hvor du kan se, hvordan du bruger programmet.

Hent Ashampoo Slideshow Studio her!

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...