© DJI

3 x 3 nyskabelser vi ønskede os i den nye DJI Mavic 3

Det har længe ligget i kortene, at efteråret 2021 ville byde på en efterfølger til den legendariske kameradrone DJI Mavic 2 Pro, der landede i 2018. Nu er DJI Mavic 3 så netop blevet præsenteret, og der er mange opsigtsvækkende forbedringer.

5. november 2021 af Klaus Nygaard

Vi har i noget tid drømt og fantaseret mere eller mindre realistisk om alt det, som DJI Mavic 3 kunne tilbyde, når den endelig blev offentliggjort.

Nu er den her, så her gør vi status over, om vores bønner er blevet hørt.

> Læs også: Sådan må du flyve med din drone

3 om billeder og video i DJI Mavic 3

Større sensor/bedre billedkvalitet

DJI Mavic 2 Pro var en af de første droner til hobbyfotografer, der var udstyret med en sensor på en tomme. Det er siden blevet mere almindeligt og findes nu fx i den noget billigere Air 2S. Derfor havde vi et klart håb om, at DJI Mavic 3 var forbedret. 

Vores ønske er opfyldt, for med en næsten dobbelt så stor Four Thirds- sensor kan vi se frem til bedre billeder og mindre støj.

Er vores ønske opfyldt? JA!

Højere opløsning til fotos

Selvfølgelig drømte vi om flere pixels i DJI Mavic 3. Forgængeren har 20 mio. pixels, og det var fint dengang. Nu skal der lidt mere til, før vi er imponerede, men desværre er opløsningen uændret. Det er ikke en katastrofe, og færre pixels betyder mindre støj, men her er udviklingen gået lidt i stå.

Er vores ønske opfyldt? NEJ!

Bedre video

4K er for længst blevet standard i alt fra telefoner til relativt billige kameraer. Derfor havde vi lidt naivt drømt om 6K og er helt tilfredse med, at DJI Mavic 3 er udstyret med op til 5,1K. 

Det er alt rigeligt til vores behov, og som regel bruger vi alligevel bare 4K, da vores skærme ikke kan vise mere. 4K kan i DJI Mavic 3 optages med 120 billeder i sekundet, der giver lækker slow motion.

Er vores ønske opfyldt? JA!

© DJI

3 om præstation

Kraftigere batteri

De fleste gode hobbydroner kan flyve omkring en halv time på en opladning, så vi har selvfølgelig fantaseret om kraftigere batteri i den nye DJI Mavic 3, og her er der så sandelig også godt nyt. DJI lover en flyvetid på op til 46 minutter under perfekte forhold. 

Vi glæder os til at teste den påstand, men vi forventer, at vi uden problemer kommer op omkring 40 minutter, og det giver mindre stress, når dronen skal flyves hen i den helt rigtige position for at lave billeder og video. Mere batteritid betyder også bedre muligheder for timelapse.

Er vores ønske opfyldt? JA!

Active Track

Vi har været virkelig glade for vores Mavic 2 Pro i de tre år, vi har haft den, men Active Track-funktionen kunne være bedre. På få meters afstand har det ikke været noget problem at følge motiver i bevægelse, men på lidt længere afstande var det vanskeligt at få dronen til at følge fx en motorcykel. 

Vi ved endnu ikke, hvordan DJI Mavic 3 præsterer på dette område, men så snart vi får vores eksemplar i hænderne, vil vi teste det grundigt.

Er vores ønske opfyldt? VED IKKE (ENDNU)

Stærkere i vind

Mavic 2 Pro gjorde det godt i blæsevejr, men også her håbede vi på forbedringer. 2’eren var opgivet til at kunne modstå vind på op til 38 km i timen. DJI Mavic 3 kan klare hele 42 km i timen, og vi forventer endnu mere i praksis, da de angivne hastighed som regel er lidt konservative.

Er vores ønske opfyldt? JA!

© DJI

3 om alt det andet

Vandtæt design

Vi vidste godt, at det ikke var særlig realistisk, men vi håbede virkelig, at DJI Mavic 3 kunne tåle at flyve i sne- og regnbyger. Det er ret frustrerende at være ved en flot location – fx for en kort stund på en udlandrejse – og så være nødsaget til at holde dronen på landjorden, fordi der er fugt i luften.

Er vores ønske opfyldt? NEJ!

Ekstra kamera med tele

Også her var vi optimistiske, men åbenbart ikke urealistiske. Motiver som dyr, bygninger og for den sags skyld vulkaner kræver en vis afstand, når man flyver med drone. Derfor håbede vi inderligt, at DJI havde tænkt på dette i udviklingen af Mavic 3. 

Vi er derfor helt på toppen over, at dronen har et ekstra kamera med en tele svarende til en fast brændvidde på 162 mm. Det er helt genialt, og vi glæder os vildt til at teste denne nye banebrydende mulighed.

Er vores ønske opfyldt? JA!

Flere muligheder

Rygterne har svirret, og det fik os til at håbe på hele tre forskellige pakker, og sådan blev det. Du kan købe DJI Mavic 3 i en grundpakke med drone og fjernbetjening til 16.490 kroner. Fly more-pakken med ekstra batterier, taske, filtre med mere koster 21.900 kroner, og så er der pakken til profferne, hvor Mavic 3 understøtter filformatet Apple ProRes, der giver endnu bedre muligheder for at justere på videokvaliteten i redigeringen. Cine-pakken koster hele 37.490 kroner, men så følger den helt nye udgave af Smart Controller med farveskærm også med.

Er vores ønske opfyldt? JA!

Konklusion

Dengang DJI Mavic 2 Pro i 2018 blev præsenteret på en online event, gik der under fem minutter, før vi havde bestilt den på grund af alle de nye spændende funktioner. Med DJI Mavic 3 er revolutionen endnu større, og vi sagde allerede i oktober til gutterne i droner.dk (besøg dem her), at vi var interesserede i at købe. Det har vi bestemt ikke fortrudt nu, hvor vi kender alle specifikationer og funktioner.

Så snart vi får vores købte eksemplar i hænderne, vender vi tilbage med test og video, hvor vi undersøger om det, der tegner til at blive et flyvende vidunder, virkelig kan leve op til forventningerne. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...