© DJI

DJI FPV er hurtigere end en Formel 1-bil

Med en vanvittig acceleration, der får Kevin Magnussen til at rødme, tager DJI nye og helt vilde skridt med kameradronen FPV.

3. marts 2021 af Klaus Nygaard

En Formel 1-racer er omkring 2,5 sekunder om at gå fra 0-100 km i timen, og en typisk motorcykel er hele fire sekunder om det samme. Den nye drone DJI FPV overhaler alt og alle med en accelerationstid på bare to sekunder.

For første gang har dronemastodonten DJI netop lanceret en drone i FPV-kategorien. Det står for First Person View og betyder, at dronen kan vende på en tallerken, skyde en utrolig fart og styres ved hjælp af fjernbetjening og digitale briller, der viser det, som dronens kamera ser.

Faktisk er DJI FPV så vild og voldsom, at den ikke kan styres som normale droner via skærmen på en mobiltelefon. Derfor følger brillerne med i pakken. Til gengæld kan du øve dig med fjernbetjening og briller via DJIs app, inden du slipper dronen løs.

> Læs også: Sådan er de nye regler for droneflyvning

Der er en panikknap på fjernbetjeningen. Trykker man på den, stopper dronen omgående og står stille i luften.

© DJI

Fræser lodret op og ned – hvis du tør

Da ikke alle er parate til at suse op og ned ad klippevægge i høj fart, er DJI FPV også udstyret med programmet “Normal”, hvor dronen er lige så nem at styre som en almindelig kameradrone, og hvor den advarer mod eventuelle forhindringer. 

I programmet “Sport” når topfarten op på 100 km i timen, og i den skræmmende indstilling “Manual” slår gps’en og alle andre hjælpefunktioner fra, og så kan DJI FPV lave drabelige loops og komme op på hele 140 i timen.

Billedvinklen er på hele 150 grader og svarer til en brændvidde på 15 mm. Objektivet er på F2.8.

© DJI

Vilde optagelser i 4K

Det indbyggede kamera optager video i 4K med 60 billeder i sekundet, stillbilleder er på 8,3 mio. pixels, udelukkende i jpeg, og billedsensoren er på 1/2,3 tommer, så det er altså ikke DJIs mest ambitiøse kameradrone, men det er uden sammenligning den, der giver det største sug i maven, og de vildeste optagelser. 

Batteritiden i almindelige FPV-droner ligger ofte omkring fem minutter. DJI FPV kan flyve i op til 20 minutter på en opladning. 

Den nye fartdjævel er allerede landet i butikkerne og kan købes for 10.490 kroner på droner.dk her.

Taber man forbindelsen til DJI FPV eller bare orienteringen i det hele taget, kan dronen selv finde hjem.

© DJI

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...