Familie flyver med drone på stranden

Den nye DJI Mini 2 vejer 249 gram.

© DJI

DJI Mini 2: Letvægtsdrone til begynderen

Den nye DJI Mini 2 er lille, let og ukompliceret, og derfor passer den godt til dig, der overvejer at begynde som dronefotograf.

Til en vejledende pris på bare 3600 kroner er den nye DJI Mini 2 et godt bud på en startdrone til begynderen. 

DJI Mini 2 skyder 4K-video, og den er sammenklappelig og let at have med overalt. Dronen vejer kun 249 gram, hvilket er det samme som forgængeren DJI Mavic Mini. 

Kom i gang med det samme

Den beskedne vægt betyder, at du hverken behøver at tage dronebevis eller registrere DJI Mini 2, når du køber den. Det gør den selvfølgelig ekstra attraktiv for begyndere, da du kan flyve med dronen lige efter, du har taget den ud af pakken.

Du skal selvfølgelig stadig overholde de generelle retningslinjer, hvilket betyder, at du ikke må flyve inde i byen uden dronebevis. Du skal derimod ud på åbne arealer, hvor du kan holde godt opsyn med dronen. 

> Læs også: Ny drone udfordrer DJI med 8K-video

Droneskud fra 30 meter.

Du må ikke flyve i byområder uden dronebevis. Et dronebevis koster fra omkring 4300 kroner.

© DJI

Små forbedringer gør DJI Mini 2 mere sikker at flyve med

Vi var på redaktionen meget begejstrede, da vi testede forgængeren DJI Mavic Mini, der trods sin beskedne vægt stadig flyver meget sikkert.

Og nu har DJI forbedret Mini 2, så forbindelsen mellem fjernbetjeningen og dronen er blevet endnu mere sikker.

DJI Mini 2 har en maksimal rækkevidde på 6 km, hvilket er ca. tre gange længere end DJI Mavic Mini.

DJI Mini 2 skyder billeder i høj kvalitet

DJI Mini 2 har et kamera, der skyder billeder på 12 megapixel, og når du skyder video, er det i 4K-kvalitet med op til 30 billeder pr. sekund.

Du vælger selv, om du vil gemme dine billeder som raw-filer eller som jpeg.

DJI Mini 2 har en maksimal flyvetid på 31 minutter, før den igen skal oplades. Forgængeren DJI Mavic Mini har en maksimal flyvetid på 25 minutter. 

> Læs også: Alt du skal vide før du køber en drone

Hånd holder DJI Mini 2.

DJI Mini 2 har samme størrelse som forgængeren DJI Mavic Mini. 

© DJI

DJI Mini 2 har en række forprogrammerede flyveindstillinger

Det er let at styre DJI Mini 2, da du kan vælge mellem 10 forprogrammerede flyveindstillinger. Du kan bl.a. få dronen til at følge dit motiv, men du kan også få dronen til at lave flotte panoramavideoer fra cirka 35 meters højde.

De forprogrammerede flyveindstillinger gør det lettere at lave flot video uden pludselige ryk, da dronen selv styrer videooptagelsen. Når den er færdig, lander den samme sted, som hvor den lettede.

Du kan købe dronen allerede nu på DJIs hjemmeside til en vejledende pris på 479 Euro, hvilket  svarer til cirka 3600 kroner. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...