Kamera med batterigreb.

Et batterigreb giver bl.a. mulighed for ekstra batterikraft, så du kan være i marken i længere tid uden at løbe tør for strøm.

Få mere ud af kameraet med batterigreb

Funktioner som live view, wi-fi og gps tapper kameraet for strøm. Derfor er det en stor fordel at sætte et batterigreb på kamerahuset. Samtidig får du en forbedret ergonomi og flere funktioner.

Et batterigreb giver ikke bare mulighed for at skyde længere optagelser, når du er på fototur.

Grebet giver også en række andre fotomuligheder og fordele, som du kan læse om herunder. 

1. Bedre ergonomi og mulighed for længere optagelser

Et batterigreb til montering under kameraet giver ikke bare et meget bedre greb om huset, når du fotograferer i højformat, det giver også mulighed for at skyde mange flere eksponeringer uden at skulle lade batteriet op.

Du kan både købe batterigreb af samme mærke som dit kamera, men der er en del at spare ved at købe et uoriginalt batterigreb.

Hvis du fx vælger et af de mere kendte mærker som fx Hähnel, Phottix eller Meike, så er der mange penge at spare.

Du kan dog ikke regne med, at de uorginale, når helt samme kvalitet mekanisk som de originale, og det er heller ikke givet, at de er vejrbestandige i samme grad som kameraproducenternes egne.

> Læs også: 5 billige gadgets gør livet lettere som fotograf

Batterigreb.

Batterigrebet skubbes op i kameraets batterirum og spændes fast via skruen, der matcher kameraets stativgevind i bunden.

© Shutterstock

2. Du får bedre kontrol over dit kamera

De fleste batterigreb er udstyret med mange af de samme indstillingshjul som kameraet, så du let kan indstille blænde, lukkertid og andre funktioner, mens du samtidigt har et godt og ergonomisk greb. 

På flere modeller er der fx en multivælger, så du kan navigere i menuen eller flytte fokuspunkter.

Nogle batterigreb, fx fra producenten Meike, har endda indbygget intervaltimer, som indstilles via knapper og en lille lcd-skærm. 

Enkelte batterigreb kan også styres trådløst via en fjernbetjening, og det giver bl.a. mulighed for at skyde fotos af afstand. 

Denne funktioner er også genial, når du fx skyder astro og arbejder med meget lange lukkertider – og ikke vil røre kameraet, mens det eksponerer.

Se videoserien Seasons, hvor naturfotografen Morten Hilmer fortæller, hvordan han får imponerende skud med hjem fra sine fototure.

Uoriginalt batterigreb.

De uoriginale batterigreb har de samme knapper til at vælge fokuspunkter samt til at låse fokus eller eksponering som kameraproducenternes egne.

© Shutterstock

3. Det behøver ikke at være en dyr investering

Der findes tre typer greb på markedet. Der er de originale, som er dyre, og de uoriginale, der er billigere. 

Endelig er der de ukendte mærker. Faktisk er det muligt at spare mere end 40 procent, når du køber tredjepartsproducenternes batterigreb på internettet.

> Læs også: 4 ting du ikke bør købe som ny fotograf

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...