Canon EOS 5DS

Flashback: Det grej ønskede vi os i 2015

Vi går i arkiverne og tager et kig på det grej, der vi har været mest imponerede over gennem tiden. Vi har set tilbage på 2004, 2007 og 2011, og nu er tiden kommet til 2015.

Sidste år var der både gamle kendinge og nye overraskelser, der imponerede og strøg direkte ind på ønskesedlen.

Bedste spejlrefleks

i 2015 var Canon igen på alles læber. De lancerede nemlig Canon EOS 5DS, der kunne prale af 50,3 mio. pixels, en flot detaljegrad, tiltalende farver og en hurtig autofokus.

Den holdt, hvad den lovede, og derfor blev 5DS Årets spejlrefleks.

Bedste systemkamera

På systemkamerafronten gjorde Olympus kinderne røde. Olympus OM-D E-M5 Mark II var nemlig lynhurtigt og med fremragende billedstabilisering og et flot design. En nyklassiker og et mesterskud fra Olympus - som siden da er faldet omkring 2000 kroner i pris.

Bedste zoomkamera

Blandt zoomkameraer slog Nikon verdensrekord med P900, der havde – og har – en brændvidde på 200 mm. Det gør dig i stand til at tage billeder af Månen.

via GIPHY

Du kan læse alle vores anmeldelser i Gearguiden her.

Andre favoritter

Det forholdsvis ukendte Fotopro løb med titlen som Årets stativ for deres CT5A, HERO4 Black fra GoPro blev Årets actionkamera, og TOKINA AT-X PRO 12-28MM F4.0 DX blev Årets bedste optik til APS-C.

Softwarevirksomheden DxO lancerede i december minikameraet DxO One, som skal bruges sammen med en smartphone. Det var spændende med en ny kameraproducent på banen, og kameraet selv tegnede også rigtig godt.

> Læs, hvad vi ønskede os i 2004 her.

> Læs, hvad vi ønskede os i 2007 her.

> Læs, hvad vi ønskede os i 2011 her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...