Nordisk Stilhed fotobog af Morten Hilmer

Nordisk Stilhed fotobog af Morten Hilmer.

© Morten Hilmer

Ny fotobog med fantastiske pletskud fra Arktis

“Nordisk Stilhed” hedder et nyt fyldigt værk fra den danske naturfotograf Morten Hillmer. Og titlen er rammende, for motiverne er stillestående, og de sarte, drømmeagtige pletskud fra Arktis skal nydes i stille eftertænksomhed.

14. januar 2018

Hvis du er på udkig efter fotos af spækhuggere, der kaster rundt med livløse sælunger, eller jagter fif om indstilling af hvidbalancen i snelandskaber, så er dette ikke bogen for dig.

Med Nordisk Stilhed er vi med en følsom sjæl på arbejde. Han formidler stemning og atmosfære. 

Vi har flere gange haft Morten Hilmer med i Digital FOTO. Her kan 3 af hans tips til naturfotografi. 

Anmeldelse af bogen Nordisk Stilhed

Anmeldt af Sebastian Relster, chefredaktør på Illustreret Videnskab.

Naturfotografen Morten Hilmers jagtmarker er i Arktis, og bogens fotos er resultatet af flere ture i minusgrader. Derfor er den altdominerende farve i sagens natur nuancer af hvid; snehvid, grumset hvid, grålig hvid etc.

Helt i bogtitlens ånd er langt de fleste fotos stille...stående. Helt enkle – og enkelte på grænsen til akvarel-naive.

> Du kan også blive ekspert i Photoshop - køb vores Photoshop-bog sammen med 2 numre af Digital FOTO for kun 49 kroner.

Nordisk Stilhed fotobog af Morten Hilmer

Et stilfuldt bogomslag med dyb prægning er det første du mødes af.

© Morten Hilmer

Jeg greb mig selv i at tænke: “Det foto kunne jeg da også have taget”, fx i tilfældet med en rype i silhuet. Eller billedet af en skov i snevejr. Kunne det ikke også optræde på etiketten på et vaskemiddel?

Sagen er bare, at jeg HAR ikke taget lignende fotos. I hvert fald ikke nogle, der på samme måde formidler den barske, majestætiske ensomhed i det høje nord.

Hilmer kan noget med komposition og stemning. Og da jeg lod roen sænke sig og fordybede mig i de enkelte fotos, foldede den frosne verdens magi sig ud. Jeg har selv ved flere lejligheder været på eventyr i det store hvide, og Hilmers optagelser får med stilsikker enkelthed ført mig tilbage til dampende ånde og frosne fingre.

Less er som bekendt more, og det gælder i høj grad for “Nordisk Stilhed”. Jeg anbefaler, at man nyder værket i absolut stilhed – et foto ad gangen.

Bogen er på dansk og engelsk, og kan købes for 599 kr. 

Se hvordan, du kommer godt i gang med din egen fotobog, og se andre inspirerende fotobøger med tips og fantastiske billeder her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...