3 tips fra naturfotografen

3 tips fra naturfotografen

Morten Hilmer er en anerkendt naturfotograf med en forkærlighed for de arktiske egne. Her deler han ud af gode tips til hverdagseventyr for fotografer.

19. januar 2017

Morten Hilmer elsker naturen - især i det kolde nord.

Han har været en del af Sirius-patruljen og været på Grønland, Svalbard, Arktis og Antarktis flere gange for at tage billeder.

To gange har han været Årets Naturfotograf i Danmark, og han er præmieret af Wildlife Photographer of the Year.

Her giver Hilmer dig tre stærke tips til at fange dine egne hverdagseventyr

  • Find et projekt, du kan arbejde med i længere tid. Det kan være fuglen i baghaven. Undersøg dens vaner og de steder, den befinder sig. Bliv ved i mindst to måneder, så der kommer nye motiver frem.
  • Kom ud af komfortzonen. Pak din rygsæk, en termokande og en sovepose, og tag ud i skoven – eller bare i baghaven – og se, hvad der sker. Der dukker hele tiden nye motiver, vinkler og erfaringer op.
  • Lær dit udstyr rigtig godt at kende, så du kan bruge det intuitivt og ikke skal undersøge det, hver gang der skal justeres eller indstilles. På den måde misser du ikke de særlige øjeblikke.


Læs hele interviewet med Morten Hilmer i magasinet Digital FOTO 2/2017, hvor han fortæller om fem helt særlige øjeblikke – blandt andet om mødet med en isbjørn, om et forfrossent kamera og om en nysgerrig hund.

Som abonnent kan du læse hele interviewet her - eller læse det på din smartphone eller tablet med app’en Wype.

Til sommer kan du komme med Digital FOTO og Morten Hilmer på læserrejse til Svalbard.

Læs meget mere om turen til Svalbard her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...