Forår og vintergæk

Forårsmotiver du skal skyde netop nu

Mens du venter på, at farverne for alvor vender tilbage i naturen, og det begynder at spire i fuldt flor for alvor, har vi fundet inspiration til flotte motiver i foråret, som du kan komme ud og skyde allerede her i weekenden.

Skyd det spirende liv

Forår er et fantastisk tidspunkt at fotografere naturen på, når blomsterne springer ud, og insekterne dukker op.

Du skal være klar med dit udstyr til landskabsbilleder, for rapsen blomstrer nemlig i løbet af april, og blomsternes sprøde, gule farve står som en virkelig flot kontrast til en blå himmel. Det samme gælder de smukke lyserøder kirsebærtræer.

Husk dit polfilter, så du får knald på farverne. Bøgen springer også ud disse dage, så pak også makroudstyret ned i tasken. Kom helt tæt på foråret med vores 3 tips til makrofotografering her

Fang de hjemvendte fugle

Forår er en god tid til fuglefotos, da mange trækfugle returnerer til ynglepladserne.

Fuglefotos kræver lange brændvidder, så man kan komme tæt på, og hurtige lukkertider, når fuglene er i flugt. Man kan også vælge en langsommere lukkertid, så vingerne bliver slørede i optagelsen, og man får fornemmelsen af vingeslaget. Disse 10 fugle skal du fotografere.

Skyd regndråberne

Regnen kan bestemt også falde i foråret, og regndråber er et grafisk lækkert motiv. Hvis der er mange kontraster i motivet, er manuelt program eventuelt kombineret med spot-lysmåling godt til at få den perfekte eksponering, så du får detaljer både i lyse og mørke områder.

Mange gange fungerer billeder af regndråber også tit rigtig godt i sort/hvid. Bliv inspireret her til kreative billeder taget i regnvejr

Livlige portrætter ude

Foråret er endelig tid til at søge udendørs med portrætterne. Her venter andre udfordringer end indenfor, da du også må slås vejr og vind, for at få det perfekte portræt i hus; vinden kan dog også gøre billedet mere levende og mindre iscenesat. Læs her, hvordan du tager perfekte billeder i gråvejr.

Fang den blå time

Kort før solopgang og lige efter solnedgang bliver lyset på himlen ganske særligt. Fænomenet kaldes den blå time, og er det tidspunkt hvor den velforberedte fotograf kan tage billeder med et helt fantastisk skær.

Det er det optimale tidspunkt at få detaljer i både højlys og skygger, fordi lysintensiteten er nogenlunde den samme i både himmel og på land. Du kan læse mere om, hvordan du får dit pletskud i den blå time her

Husk at det bedste kamera er det, man har ved hånden. Så hvis du er kommet afsted uden dit primære kamera, er mobilen eller det kompakte bestemt også godt til at fange foråret.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...