Lette fotostativer til entusiasten

Et stativ kan øge din billedkvalitet, forbedre din komposition og vil kort sagt give dig bedre billeder. Her tester vi syv lette fotostativer til under 4000 kroner.

22. september 2016

Du får først et rigtig godt indtryk af, hvad dit kamera kan yde, når du har et godt stativ. Især til aften- og nattebilleder og landskabsfotografi er det uundværligt, men det vil også hjælpe dig i mange andre situationer.

Der er flere ting, du bør overveje, når du skal investere i et stativ. Hvis du f. eks. vil tage det med i naturen, må det ikke veje for meget. Det er også vigtigt, at det har et kuglehovede eller på anden vis kan justeres i alle retninger.

> Læs også: Gearguiden: 3 gode stativer til under 1000 kroner.

5 grunde til at bruge stativ

1: Lavere ISO Med stativ har du mulighed for at skyde ved lav ISO i svagt lys, hvilket giver markant flottere aften- og nattebilleder.

2: Bedre komposition Skyder du landskaber og arkitektur, får du bedre billeder, fordi stativet lader dig arbejde mere koncentreret med kompositionen.

3: Mere kontrol Skal du affotografere malerier eller objekter kan stativet hjælpe dig med at holde kameraet på plads over motivet.

4: Skarpere billeder Til makrooptagelser, hvor enhver mikroskopisk rystelse resulterer i uskarpe billeder.

5: Gør timelapse muligt Elsker du at lave HDR-optagelser eller timelapse-video, så er stativet en uundværlig assistent.

Som abonnent kan du læse artiklen gratis via linket øverst på siden eller med Wype-appen på din smartphone eller tablet.

> Få abonnement på Nordens største fotomagasin Digital FOTO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...