Pokal

Her er årets bedste fotoprodukter

I løbet af et år har vi haft næsten 200 stykker fotogrej i hænderne. Her fejrer vi de bedste kameraer, objektiver og andet udstyr, vi har testet og anmeldt i bladet i 2022.

Stort set ugentligt har vi fået nye fotoprodukter ind til test og anmeldelse på redaktionen, så i løbet af et år har vi flere hundrede produkter mellem hænderne. Det gælder selvfølgelig kameraer og objektiver, men også printere, skærme, kameradroner og tilbehør.

Her kan du se, hvilke af de produkter, vi har testet og anmeldt i løbet af et år, vi var vildest med i en række kategorier. 

Årets billige kamera: Canon EOS R10

Canon EOS R10

Det spejlløse kamera er et af Canons første med APS-C-sensor og samme store RF-fatning som full-frame-modellerne i R-serien. Autofokus kan registrere og følge mennesker, dyr og køretøjer. Følgefokus ved action er fænomenal.

Autofokussen registrerer lynhurtigt ansigter og øjne og var klistret til motivet i alle vores serier, da vi skød cykelryttere i fart. Systemkameraet kan tage 15 billeder i sekundet.

Læs vores anmeldelse af Canon EOS R10 her

Årets entusiastkamera: Sony A7 IV

Sony A7 IV

Full-frame-kameraet her har 759 fokuspunkter, der dækker 94 procent af sensoren, og autofokus reagerer lynhurtigt og sikkert. Følgefokus fungerer perfekt på hurtige motiver, og så har kameraet fået fugleøjefokus.

Da vi skød græssende gæs, sad fokus hurtigt lige i øjet på samme måde som med øjefokus ved portrætter.

Læs vores anmeldelse af Sony A7 IV her

Årets professionelle kamera: Nikon Z 9

Nikon Z 9

Med systemkameraet Z 9 har Nikon præsteret et nyt flagskib på linje med det legendariske D3, der i 2007 sendte Nikon ind i full-frame-kameraernes bedste liga.

Z 9 er nemlig ikke bare en spejlløs version af spejlreflekskameraet D6 i samme robuste vægtklasse. Nikon har udstyret kameraet med stort set alt, hvad en krævende fotograf kan begære. Opløsningen er høj, det kan skyde 20 billeder i sekundet, og autofokus er hurtig.

Læs vores anmeldelse af Nikon Z 9 her

Årets computerudstyr: BenQ DesignVue PD2700U

BenQ DesignVue PD2700U

Da vi i 2022 testede 4K-skærme i prisklassen omkring 4000 kroner til fotografen, imponerede denne med en overlegen farve- og detaljegengivelse til prisen. Panelet er af den gode IPS-type, og vi fik testens bedste HDR-gengivelse fra skærmen her. Desuden er der gode tilslutnings- og justeringsmuligheder. 

Årets tilbehør: Benro TablePod Pro Kit

Benro TablePod Pro Kit

De fleste bordstativer er udført i trist plastic med få justeringsmuligheder, men Benro sigter med TablePod Pro højere. Det er eksklusivt udført med ben af kulfiber og et hoved i absolut topklasse. 

Læs vores anmeldelse af Benro TablePod Pro Kit her

Årets program: DxO PureRAW 2

DxO PureRAW 2

Programmet her optimerer dine raw-filer, inden du arbejder videre med dem i fx Lightroom. Det giver et langt bedre udgangspunkt end med den originale raw-fil. Med DeepPRIME til støjreduktion fik vi imponerende rene og detaljerede billeder – selv på ISO 102.400.

Læs vores anmeldelse af DxO PureRAW 2 her

Årets gadget: DJI Mavic 3

DJI Mavic 3

Den foldbare drone har en stor Four Thirds-sensor, der giver en forrygende billedkvalitet, og der er to kameraer svarende til henholdsvis 24 og 162 mm.

Mavic 3 er forbedret på stort set alle parametre, og vi testede den fx i vindstød på op til 19 meter i sekundet, hvor den stod bomstille i luften.

Læs vores anmeldelse af DJI Mavic 3 her

Årets objektiver

Årets objektiv til Canon: Canon RF 14-35mm F4.0L IS USM

Årets objektiv til Fujifilm: Fujifilm FUJINON XF 23mm F1.4 R LM WR

Årets objektiv til Nikon: Nikon NIKKOR Z 800mm F6.3 VR S

Årets objektiv til Sony: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Årets objektiv til L-fatning: Sigma 105mm F2.8 DG DN MACRO | A

Årets objektiv til Micro Four Thirds: OM SYSTEM M.Zuiko 40-150mm F4.0 PRO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...