Olympus ZUIKO DIGITAL-objektiver

Olympus producerer ikke længere ZUIKO DIGTAL-objektiver til spejlrefleks.

© Olympus

Olympus dropper Four Thirds

Den japanske kamera- og objektivproducent Olympus lægger nu al fokus på Micro Four Thirds-systemet og stopper produktionen af spejlrefleksobjektiver.

20. marts 2017 af Poul Siersbæk

Ifølge et nyt produktkatalog fremgår det, at Olympus har valgt at indstille produktionen af Four Thirds-objektiver til de ældre spejlreflekser som E-5, der var det sidste traditionelle spejlrefleks fra den japanske producent.

Det er da også syv år siden, at Olympus sidst havde et kamera klar i denne klasse, og da både Olympus og Panasonic i fællesskab kunne præsentere den nye standard Micro Four Thirds i 2008, er tiden løbet fra den ældre standard.

Olympus ZUIKO DIGITAL og M.ZUIKO DIGITAL

Olympus har i lang tid betragtet hele objektivsortimentet som en stor helhed. Det er nu slut.

© Olympus

Høj optisk kvalitet 

Den stigende interesse for spejlløse systemkameraer er stærkt medvirkende til Olympus’ beslutning, og Olympus satser nu fuldt ud på denne klasse, der deler platform med Panasonic.

De gamle ZUIKO DIGITAL-objektiver har altid været kendt for utrolig høj, optisk kvalitet, og Four Thirds-systemet nåede op på femten kameramodeller og 19 objektiver.

Du kan sagtens bruge disse objektiver på Micro Four Thirds-kameraer med en adapter. Og det vil du selvfølgelig fortsat kunne. Der kommer bare ikke flere nye objektivmodeller i serien.

Olympus M.ZUIKO DIGITAL

Antallet af Micro Four Thirds-objektiver har overhalet mængden af Four Thids-optikker.

© Olympus

I mellemtiden byder Olympus nu på hele 22 Micro Four Thirds-objektiver. 

Dertil kommer optikker fra Panasonic og andre producenter, som fx. Sigma og Samyang, der er kompatible. Så Micro Four Thirds virker bestemt som en fremtidssikret løsning.

Du kan se det nye produktkatalog over Micro Four Thirds-objektiver her.

Komplet objektivguide til systemkamera på vej

I magasinet Digital FOTO nummer 9/2017, som udkommer i slutningen af maj, bringer vi en komplette objektivguide til systemkameraer. 

Tegn abonnement her, hvis du vil have bladet og guiden direkte i din postkasse. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...