Portræt af ung mand taget med lav dybdeskarphed og tilt-shift

Et tilt/shift-objektiv kan bruges til at opnå effekter, som ingen almindelige objektiver kan give. 

© Digital FOTO

Særligt objektiv kan give spændende og anderledes portrætter

Tilt/shift-objektiver er ikke forbeholdt arkitekturfotografer – også portræt- og bryllupsfotografer kan med fordel bruge de specielle optikker.

19. august 2021 af Sarah Marie Winter

Det er nok de færreste fotoentusiaster, der har et tilt/shift-objektiv i rygsækken, men det specielle objektiv kan faktisk give nogle imponerende effekter, der ellers ville være umulige at opnå i optagelsen.

Modsat hvad mange tror, så er tilt/shift-objektiverne ikke forbeholdt arkitekturfotograferne. Faktisk er de begyndt at blive mere og mere populære blandt især portræt- og bryllupsfotografer. 

Med tilt-funktionen, der forskyder fokusplanet, kan du nemlig lægge dybdeskarpheden helt anderledes end med normale objektiver, og det kan give portrætter som det herunder, hvor modellens krop og hår er helt ude af fokus.

> Læs også: Alt hvad du skal vide om portrætfotografering 

Portræt af ung mand taget med lav dybdeskarphed og tilt-shift

Med et tilt/shift-objektiv kan du skabe interessante sløringer i dine billeder, som et almindeligt objektiv aldrig vil kunne give dig. 

© Digital FOTO

Lær alt om tilt/shift i Digital FOTO

I Digital FOTO nr. 13/2021 kan du læse meget mere om, hvordan du kommer i gang med at bruge tilt/shift. Vi gennemgår de forskellige funktioner, viser nogle af de mange muligheder og forklarer, hvordan du bærer dig ad med at tage portrætter. 

Hvis du synes, det er mange penge at give for så specielt et objektiv, så får du i artiklen også tre alternative veje til tilt/shift, der koster en brøkdel af de originale objektiver fra Canon og Nikon. 

Endnu ikke abonnent? Få to numre af Digital FOTO samt en trådløs powerbank til telefonen eller kameraet til 99 kr. plus porto. På den måde er du sikker på at have strøm nok, når du er på farten.

> Læs også: Her er de bedste kameraindstillinger til portrætfoto

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...