5 tips til at skyde gode portrætter

Portrætfotografering er svært at mestre til perfektion, men med nogle få tips i baghovedet kommer du langt. Vi har samlet 5 enkle, men vigtige tips til skarpe portrætter her.

Det rigtige udstyr og masser af øvelse er med til at gøre dig til mester i portræt.

Men i første omgang kan du starte med disse 5 essentielle tips for at få styr på portrætfotoet:

  • Fokuser altid på øjnene. Især med stor blænde, hvor de ellers let kan blive slørede.

  • Vælg så vidt muligt højformat. Det gør det lettere at fylde motivet ud. Med mindre der er omgivelser, som er vigtige for konteksten.

  • Lad modellen dreje lidt i kroppen, så han eller hun ikke har direkte front mod dig. Det slanker, og det giver kroppen smukkere kurver.

  • Placér ansigtet lidt over midten, og vælg et fokuspunkt samme sted.

  • Vælg en hvid baggrund for harmoni og lethed og en mørk for dramatik. Pas altid på, at der ikke er forstyrrende elementer i baggrunden, som tager fokus fra portrættet.

I artiklen om fantastiske og anderledes portrætter i Digital FOTO 11/2016 kommer vi også omkring 4 inspirerende idéer til, hvordan man også kan gribe portrætfotograferingen an.

Vi ser billeder fra en mester i billedredigering, der bruger udstoppede kuglefisk, en fotograf, der arbejder med lysbilledapparater, en fotograf, der bruger skygger kreativt og flere, der kaster sig ud i sjove og livlige farvepulverfotos.

Du får også 8 bud på prime-objektiver til skarpe priser.

Som abonnent kan du hente artiklen om anderledes og fascinerende portrætter øverst på siden her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...