Objektiverne hedder: FE 24mm F2.8 G, FE 40mm F2.5 G og FE 50mm F2.5 G.
© Sony

Sony lancerer helt ny objektivtrio

Sony er her til eftermiddag udkommet med hele tre nye objektiver. Det drejer sig om objektivtrioen: FE 24mm F2.8 G, FE 40mm F2.5 G og FE 50mm F2.5 G.

Der var tale om et vaskeægte hattrick fra Sonys side, da de her til eftermiddag løftede sløret for tre nye objektiver i deres G-serie. FE-objektiverne har alle en E-fatning. F'et betyder, at de kan bruges på full-frame.

Det drejer sig om objektiverne: 

  • FE 50mm F2.5 G
  • FE 40mm F2.5 G
  • FE 24mm F2.8 G

Alle tre objektiver er lysstærke, kompakte, og de kan købes til en fornuftig pris, når man sammenligner med konkurrenterne. Prisen er den samme uanset, hvilket objektiv du er interesseret i – nemlig 5700 kroner.

De tre objektiver er kompakte og lette

Sonys nye objektiver hører alle til i letvægtsklassen, da vægten på objektiverne spænder mellem 162 gram og 174 gram. 

Til trods for at objektiverne ikke vejer så meget, lover Sony, at objektiverne har en utrolig høj detaljegrad og en flot bokeh – altså baggrundssløring.

En stor blændeåbning på fx F2.5 giver dig bl.a. mulighed for at tage lækre billeder med lille dybdeskarphed, og det giver en flot og sløret baggrund i fx dine portrætter.

Objektiverne passer til forskellige fotogenrer

Det er selvfølgelig med forskellige fotogenrer for øje, at Sony i dag præsenterer de tre forskellige objektiver. 

FE 24mm F2.8 G er lavet til at skyde store landskaber, eller portrætter hvor det er vigtigt at vise området og scenariet bag den portrætterede. Objektivet giver også mulighed for at lave nogle flotte close-ups eller makrofotos af fx mad eller insekter.

FE 40mm F2.5 G er derimod mere velegnet til portrætter og video, hvor du gerne vil vise personer i fuld figur. Her får du ikke lige så meget af baggrunden med, men til gengæld får du en større bokeh.

FE 50mm F2.5 G passer bedst til portrætter i halv figur, da du får en blødere bokeh med objektivets kombination af blænde og brændvidde.

FE 50mm F2.5 G

Sony har haft fokus på at lave en AF-motor, der skal sikre, at autofokus arbejder lysløst, når du fx bruger objektiverne til at skyde video med.

© Sony

Øjefokus gør objektiverne velegnede til portrætter og video

De tre nye objektiver understøtter øjefokus, hvilket gør det nemmere at skyde skarpe portrætter og video. 

Objektiverne hjælper nemlig kameraet med at låse fokus på øjnene af den person, du fotograferer. 

Det gør også, at de nye Sony-objektiver er ideelle til fotografer, der optager video, da øjefokus hjælper med at fastlåse fokus, selv når en person flytter sig i billedet under en videooptagelse. 

> Læs også: Sådan vælger du det rigtige objektiv

Vi har allerede testet FE 40mm F2.5 G

Digital FOTO har som nogle af de allerførste i verden fået lov til at teste FE 40mm F2.5 G før lanceringen, og allerede nu kan du læse vores anmeldelse i Fordelszonen.

Læs anmeldelsen her.

Læs mere om alle tre objektiver her.

FE 50mm F2.5 G

Objektivet FE 40mm F2.5 G er lille og kompakt, men det første i den fine G-serie, hvor Sony bestræber sig på høj detaljegrad og en flot bokeh – altså baggrundssløring.

© Sony

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...