Stortest af vidvinkelobjektiver

En vidvinkelzoom er den mest komplicerede objektivkonstruktion overhovedet, og billedkvaliteten har traditionelt været svingende. De nye modeller har bedre billedvinkel og større lysstyrke end før. Om det er sket på bekostning af billedkvaliteten, afslører denne stortest af 18 originale og uoriginale objektiver til DSLR.

Når du fotograferer landskaber, skal der kraftig vidvinkel til for at få hele regnbuen eller alle de maleriske skyer med på billedet. Da dybdeskarpheden er enorm, kan du skabe i øvrigt sammenhæng mellem forgrund og baggrund som aldrig før.

Når du skal fotografere reportage, hvad enten det er et optog eller et bryllup, er vidvinkel med zoom guld værd. Du kan komme tæt på begivenhederne og alligevel få det hele med. Nogle af de testede objektiver går med kameraets brændviddeforlængelser så langt op i brændvidde, at man også kan bruge dem til portrætter i en snæver vending, og dermed er der masser af fleksibilitet. Et zoomobjektiv med kraftig vidvinkel udvider altså billedmulighederne betragteligt. Spørgsmålet er så bare, hvilket objektiv det skal være.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...