En mand køber brugt fotoudstyr
© Shutterstock

Sådan køber du brugt fotoudstyr uden at blive snydt

Du kan spare masser af penge ved at købe nyt, brugt fotoudstyr. Her får du en guide til, hvordan du undgår at blive snydt.

23. marts 2020 af Jeppe Vestergaard Jensen

Der har aldrig været flere muligheder for at købe brugt fotoudstyr end nu, og du kan nemt spare tusindvis af kroner.

Her fortæller vi, hvordan du sikrer dig, du ikke bliver snydt, og hvilke rettigheder du har, når du enten køber af private, online eller hos fotohandleren.

Køb brugt fotoudstyr af private

Du kan finde brugt fotoudstyr på fx Facebooks Marketplace eller DBA. Her handler du typisk med privatpersoner.

Hvis du køber brugt fotoudstyr af private, så sørg så vidt muligt for at få original emballage og kvittering med, så du er sikker på, at varerne ikke er stjålne.

Betaler du med MobilePay, er sælgeren tilknyttet med et cpr-nummer, så vedkommende kan spores efterfølgende.

Du har kun returret, hvis det er aftalt med sælgeren. Du har dog to års reklamationsret, men det kan sælger nemt frasige sig, hvis vedkommende fx oplyser, at varen købes som beset eller med forbehold.

Hvis den private sælger ofte sælger samme type brugt fotoudstyr, så kan vedkommende betragtes som en virksomhed. Hvis sælgeren vurderes til det, har du 14 dages returret og to års reklamationsret.

> Læs også: Det skal du holde øje med, når du køber brugte objektiver.

Canon eos 500D

På Facebook fandt vi en komplet udstyrspakke med Canon EOS 500D, fire objektiver, en flash, stativ og en fototaske til 3.000 kroner.

© Canon

Køb brugt fotoudstyr hos online-forhandlere

I dag er der flere spændende tilbud end nogensinde, når du skal finde brugt fotoudstyr på nettet.

Fx kan du købe brugt hos den engelske side mpb.com, som har mange tusinde brugte kameraer, objektiver med mere til salg. 

Her har du en sikkerhed i, at udstyret er vurderet og prissat af professionelle. Du vil sandsynligvis aldrig gå helt galt i byen angående pris eller kvalitet.

Eftersom grejet skal sendes med posten, er det svært selv at tjekke det før købet. Du kan dog gøre brug af din returret på 14 dage. Derudover får du seks måneders garanti hos MPB.

Fujifilm X100S

Hos den engelske side mpb.com fandt vi et brugt Fujifilm X100S til 3.353 kroner. Det er en besparelse på 50 procent i forhold til en helt ny.

© Fujifilm

Køb brugt fotoudstyr hos fotohandlere

Vil du have maksimal tryghed, skal du købe brugt fotoudstyr hos en fotohandler. Her kan du få rådgivning af professionelle, og du kan prøve udstyret før et køb.

Endelig får du en fuld garanti, som gælder ligesom ved køb af nye varer. Garantien gælder dog ud fra den stand, genstanden har, når du køber den. Derudover har du selvfølgelig også en lovpligtige returret på 14 dage.

Sony A9

Hos en lokal fotohandler fandt vi et brugt Sony A9 i god stand til 17.495 kroner. Kameraet koster 28.995 kroner som ny i samme butik.

© Sony

Få de bedste tilbud på brugt fotoudstyr med Digital FOTO

I Digital FOTO nr. 5/2020 har vi endnu flere tips til at købe brugt fotoudstyr. Vi har støvsuget Facebook, de online-forhandlere og lokale fotohandlere for de bedste tilbud, vi kunne finde.

Derudover får du også en guide til, hvordan du bedst tjekker det brugte udstyr for fejl og skader.

Er du ikke abonnent, kan du lige nu få et par trådløse in-ear høretelefoner og to numre af Digital FOTO for kun 108 kr. inklusiv porto. Du slipper altså for irriterende ledninger, og sammen med høretelefonerne får du et smart og lommevenligt etui, der automatisk oplader høretelefonerne, når du ikke bruger dem.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...