Mand redigerer billede af natur på en tablet

Tablets kan også bruges med programmer som Lightroom, som på tablet og mobil kan gemme dine billeder i skyen.

© Shutterstock

Den rigtige tablet til fotografer

Der er mange gode grunde til at vælge en iPad eller tablet som fotograf. Her får du nogle af dem, så du ved, om det er den rigtige løsning for dig.

En tablet eller en Ipad kan være et godt værktøj til fotografer, som vil have maksimal maskinkraft og præcision, når billeder skal redigeres, men som samtidig gerne vil kunne tage billedbehandlingen med på farten – eller blot i sofaen. 

Størrelsen på en tablet eller Ipads skærm varierer typisk mellem otte og 14,6 tommer, og det placerer dem midt imellem mobiltelefonen og den stationære computer. 

Der er egentlig ikke forskel på, om du har en tablet eller en Ipad, da en Ipad blot er Apples svar på tablet, som de i mange år været dygtige til at markedsføre.

Som tommelfingerregel gælder det dog, at en tablet eller Ipad er kraftigere og dermed hurtigere at redigere på, jo større og dyrere den er.

Blandt markedets dominerende tablets finder vi Ipad helt i front, Samsung herefter med Galaxy Tab og til sidst Microsofts Surface-tablet. 

Der findes flere forskellige styresystemer, men de mest almindelige er Apples iOS og Googles Android. Hvis du er vant til Apple vil iOS være nemmest at vænne sig til, mens det for Windowsbrugere ofte er nemmere med Android.

>Læs også Sådan vælger du den perfekte tablet

Mand peger på tablet hvor han har et billedbehandlingsprogram åbent på

Tablets og iPads fås i mange forskellige størrelser og kan typisk også bruges som en ekstra skærm til din computer med et specielt kabel.

Derfor skal du overveje en tablet/iPad i stedet for en Mac eller PC

Plejer du at redigere dine billeder på computeren, kan der være flere fordele ved at skifte til en tablet eller iPad.

Det vigtigste argument for at vælge en tablet er prisen, for når du køber en iPad eller en anden tablet, har du typisk mange flere prisniveauer at vælge imellem, og på tilbud kan du få en fin tablet til mellem 1000 og 2000 kr. 

Det skal dog tilføjes, at lagerpladsen er begrænset på både iPads og andre tablet, så man kan med fordel som fotograf se efter opbevaringsløsninger i skyen som fx Apples iCloud, Dropbox eller den skandinaviske onlinetjeneste Onlime.

Sparer plads og øger præcisionen

Selvom man måske har en bærbar computer, er den helt sikkert ikke lige så nem at have med som en tablet er, bl.a. fordi iPads og andre tablets typisk har en mindre strømforsyning og fylder mindre i tasken.

Køber du en af de dyrere tablet- eller iPad-modeller, følger der ofte også en pen med, som du fx kan bruge til at lave meget præcise masker i Lightroom og andre billedbehandlingsprogrammer. 

Du kan også bruge pennen til signere dine billeder og lave flotte, unikke vandmærker, så andre ikke kan løbe med æren for dit arbejde som fotograf.

>Læs også Undgå at andre bruger dine fotos med et vandmærke

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...