Photoshop på iPad.


© Shutterstock.com

Stærkere Photoshop på iPad

Adobe har tilpasset Photoshop fra computeren til Apples tablets, så du kan fritlægge med fingrene og arbejde i lag på iPad.

Tidligere kunne man hente en simpel udgave, kaldet Photoshop Express, til iPad, men nu har Photoshop på iPad fået en ordentlig overhaling, så den i højere grad minder om Photoshop på computeren.

Den nye app hedder blot Adobe Photoshop, og ligesom i udgaven på computer er der en række værktøjer i venstre side, og så kan du arbejde med blandt andet lag i højre side.

>Læs også: 5 fejl alle fotografer har lavet i Photoshop

Blandt værktøjerne er der Quick Selection Tool til at fritlægge med og Spot Healing Brush, som du kan bruge til at fjerne uønskede ting med.

Avancerede muligheder i Photoshop på iPad

Du kan også tilføje justeringslag, hvor du fx ændrer lys eller farver, og du kan oprette masker til fx fritlægninger i lag. Ligesom i Photoshop på computeren kan du ændre gennemsigtigheden på dine lag.

Lag i Photoshop på iPad.

I den nye Photoshop til iPad kan du blandt andet lave justeringslag, som du kender det fra Photoshop på computeren.

© Digital FOTO

Udover at justere med fingrene kan du bruge en tegnepen, når du laver fritlægninger eller maler i Photoshop på iPad.

Billederne gemmes i det fulde psd-format med lag og synkroniseres i skyen. I Photoshop på computeren kan du også gemme billeder i skyen, så du har direkte adgang til dem på iPad.

>Læs også: Photoshops 5 vigtigste værktøjer

Sådan får du Photoshop på iPad

Ikke alle funktioner er helt klar endnu i Photoshop til iPad. Blandt andet vil der komme opdateringer, der giver mere præcise fritlægninger med funktionen Refine Edge.

Du henter Adobe Photoshop til iPad her. Appen er gratis at hente. Du kan prøve den i 30 dage, hvorefter du skal have et Creative Cloud-abonnement for at bruge den.

Abonnerer du på Adobes Creative Cloud Photography Plan, hvor du får Photoshop og Lightroom for 92,50 kroner om måneden, eller tegner du et abonnement inden den 31. januar 2020, følger den nye udgave af Photoshop på iPad med. 

Er du abonnent på Digital FOTO, kan du hente en guide med de vigtigste tastaturgenveje, der gør dig hurtigere i Photoshop. Hent guiden her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...