6 af de grimmeste kameraer gennem tiden

Man må ikke mobbe, men når kameraerne er så ufatteligt grimme som disse, må man faktisk godt.

Indimellem ser man nogle kameraer, hvor man får den tanke, at designeren bag er mødt fuld op på arbejde den dag. Gennem tiden har der været så grelle eksempler, at det er svært at forestille sig, hvem der har sagt “yes, vi kører med den lortebrune kæmpekasse”.

Vi har fundet seks af kameraverdenens absolutte fejlskud.

6.

Man ser en 1990’er-cheftype for sig: “Alt bliver topfedt, hvis bare vi tilføjer Ferraris logo og farver, ikk’?” Svaret er nej. Og for det ikke skal være løgn blev Hasselblad H4D-40 Ferrari Edition, som overraskende nok er fra 2010, også lige $10.000 dyrere af tilførslen af den stejlende hest.

5.

Casio QV-2900UX fra 2010 er baseret på princippet om masser af plastic og en roterende zoom som vejen til evigt liv. Eller.

4.

I dag er Apple kendt for sit lækre strømlinede design. Det kan man dog ikke genkende Apple QuickTake 200 fra 1996. Den lækre army-grønbrune farve og det overdimensionerede greb var overraskende nok ikke noget, Apple valgte at fortsætte med.

3.

Endnu en pioner på det digitale område var Kodak DC40 fra 1995. Bare ærgerligt, at det mest af alt ligner et lysbilledapparat. Måske derfor det gik så galt for Kodak?

2.

Det er som om, at en billig skobutik har kastet op ud over Pentax K-r Bonnie Pink. Kameraet fik sit lækre look efter dessiner fra den japanske sangerinde Bonnie Pink. Det skal nok ikke stå alene på flisen en sen nat, tænker vi.

1.

Dørspion, Tamagotchi eller kamera? Ingen ved det, men sådan så Fujifilm Q1 altså ud i 2003. Det vejede kun 108 gram, og dengang mente DPreview, at det havde “kurver alle de rette steder”. Oh well, vi ændrer vel alle smag med alderen.

Bagsiden var i øvrigt også hot:

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...