Top 5 over mærkelige kameraer.

Smag er en subjektiv bedømmelse, men vi tror nu, I vil være enige i, at noget er gået helt galt her. 

© Pentax, Fujifilm, Casio, Panono, Polaroid.

5 af de grimmeste kameraer gennem tiden

Grim, grimmere, grimmest – disse fem kameraer tilhører alle sidstnævnte kategori, og det er selvom design og tendenser skifter konstant.

I tidens løb er der blevet lanceret et utal af mærkværdige kameraer, som har fået os til at stå måbende og uforstående tilbage.

Hver gang, det er sket, har ét grundlæggende spørgsmål presset sig på: “Hvad tænkte kameraproducenterne dog på?”.

Det bliver vi nok aldrig helt kloge på, og derfor tillader vi os med et blink i øjet at pege på kameraverdenens fem største fejlskud, når det kommer til design.

5. Lige dele ulogisk og uskønt

Casio QV-2900UX vandt ingen designpriser, da det blev lanceret i 2001, og det forstår man godt, når man ser på kameraet.

Casio-modellen var den første, der kunne vippe selve kameralinsen op og ned, men hvorfor det skulle være smart, har vi stadig ikke regnet ud her 20 år senere.

Vi tænker umiddelbart, at det er mindst ligeså nemt at vippe eller dreje hele kameraet, når man tager billeder.

Casio QV-2900UX er for os ligeså ulogisk, som det er uskønt.

> Læs også: Derfor skal du opdatere dit kameras firmware

Casio QV-2900UX

I 2018 indstillede Casio produktionen af kameraer. Det er derfor ikke længere muligt at købe nye kameramodeller fra mærket Casio. 

© Casio

4. Plastickameraet fra helvede

Det ligner mest af alt, at den største inspirationskilde til Fujifilm-modellen – ved navn Q1 Digital  – var legetøjet Tamagotchien. 

Tilbage i 2003, da kameraet blev lanceret, fik Fujifilm da også stor kritik for, at kameraet føltes alt for plastik-agtigt, og det forstår man jo egentlig godt, når man ser det. 

Fujifilm Q1 Digital

Selvom kameraerne i denne artikel er udskældte, så er flere af dem yderst populære på diverse internetsider, hvor interesserede fotografer gerne vil købe de grimme designikoner. 

© Fujifilm

3. Verdens dyreste hoppebold

Ved første øjekast ligner Panono 360° Pro noget billigt legetøj, man kan trække i en automat, men med en pris på mere end 8000 kroner, er det alt andet end tilfældet.

Det runde kamera indeholder faktisk hele 36 små, individuelle kameraer, hvilket gør det muligt at skyde 360-graders-video i ekstremt høj kvalitet. 

Kameraet er yderst anmelderrost, men det er absolut ikke for sit design. 

Panono 360° Pro ligner en hoppebold, men du bør alligevel ikke afprøve kameraets hoppende kundskaber, da det højst sandsynligt vil ende tragisk.  

Er du abonnent på Digital FOTO, har du fuld adgang til Fordelszonen, hvor du bl.a. kan læse vores anmeldelser af de nyeste kameaer.

Panono 360° Pro

Hvis du gerne vil kunne lave optagelser i 360-grader, kan du sagtens få billigere og mindre alternativer. I Fordelszonen kan du bl.a. læse vores anmeldelser af de nyeste 360-graders-kameraer. 

© Panono

2. En sand eksplosion af farver

Stærke farver deler vandene, men her må der vidst være bred enighed om, at designerne har taget den lidt for langt.

Det er til trods for, at Poloraid ofte dyrker det retro design i sine produkter.

Kameraet er mest af alt en forvirret kombination af nyt, gammelt og pastelfarver – og det virker bare ikke særligt godt.  

Polaroid Originals 600 96 Cam Instant Film Camera

Polaroid Originals 600 96 kan ikke længere købes, men der laves stadig mange forskellige polaroidkameraer i forskellige hidsige farver.

© Polaroid

1. Et studie i dårlig smag

Selvom man skulle tro, at nu kan det ikke blive værre, så er der alligevel ét kamera, der overgår alle de andre.  

Designeren bag Pentax K-r har plukket lidt fra alle hylder, og det resulterer i et kamera, der mest af alt kan gøre en lidt køresyg, hvis man kigger længe nok på det.

Kameraet fik sit design efter dessiner fra den japanske sangerinde Bonnie Pink, og det blev (heldigvis) kun til et enkelt samarbejde mellem Pentax og popstjernen.

> Læs også: Derfor er et 50mm objektiv din (nye) bedste ven

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...