GoPro-kamera på palmetræ.

GoPro ønsker at tilbyde mere specialiserede kameraer, der skal gøre livet lettere for fotografer i en række specifikke situationer.

© Shutterstock

Chefen for GoPro: Der er flere nye og anderledes modeller på vej

GoPro vil udvide sit sortiment i løbet af 2022. Kameragiganten arbejder i øjeblikket på at tilføje yderligere to modeller til samlingen sammen med dets nuværende Hero- og Max-kameraer.

10. februar 2022 af Christian Trant

Ifølge Nick Woodman, GoPros grundlægger og administrerende direktør, skal GoPro nu tilbyde brugerne mere specialiserede kameraer. 

Ved virksomhedens årlige stormøde i torsdags fortalte Woodman om virksomheden nye strategi, og det bliver spændende at følge med i.

GoPro plejede at have flere modeller i sit sortiment. Det gjaldt bl.a. Hero-serien, hvor der både er White, Silver og Black-modeller.

Sådan har det dog ikke været et stykke tid, men nu er der altså to helt nye modeller på vej.

Specialiserede actionkameraer til forskellige behov

Woodman fortalte til stormødet, at virksomheden tidligere fremstillede flere kameramodeller, der alle appellerede til den samme type køber – og det skal der nu laves om på.

Virksomhedens nye plan er nu at arbejde på mere specialiserede kameratyper, der vil appellere til helt nye grupper af brugere i forhold til dem Hero og Max fx appellerer til.

Hvilke behov eller specielle brugere, der er tale om, er dog stadig uvist. Vi ved altså endnu ikke, om det er kameraer til dykkere, piloter eller filmskabere – eller noget helt andet.

Woodman talte dog om, at han gerne så, at GoPro appellerede mere til det professionelle marked.

Han uddybede med at fortælle, at målet ikke var at lave en såkaldt "schweizerkniv", der passer alle, men derimod en "rigtig skarp kniv" til de få. 

> Læs også: Sådan får du bedre fotos med et actionkamera

GoPro HERO10

Det første GoPro kom på gaden for 17 år siden. GoPro HERO10 Black er den nyeste model, der udkom efteråret 2021.

© GoPro

Ældre modeller bliver snart billigere

Når GoPro annoncerer nye kameraer, er det ofte ensbetydende med, at de ældre modeller udfases og dermed også bliver markant billigere.

I Gearguiden finder du vores anmeldelser af de nuværende modeller. Her kan du nemt finde den model, der passer dine behov. 

Det kunne fx være en af disse:

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...