GoPro fotografering

Sådan får du bedre billeder med GoPro

Små action kameraer som GoPro er populære på grund af de mange monteringsmuligheder og den kraftige vidvinkel, der giver helt nye fotos. Her får du tips til bedre fotos.

9. december 2015

Med et GoPro eller andet action kamera kan du komme helt tæt på action takket være en ekstremt lille størrelse og en lav vægt samt muligheden for at montere kameraet på alt fra biler, over brystet til surfbrætter.

Desuden er kameraerne typisk udstyret med en kraftig vidvinkel, svarende til fx 14 eller 17 mm, så man får en bred billedvinkel på omkring 150 grader. Billedkvaliteten er ikke på spejlrefleksniveauer, men du kan få langt sjovere fotos end med det dyre og tunge grej. Her får du tips til at få det bedste ud af de små actionkameraer.

Gå tæt på Det giver en speciel effekt, når man går tæt på med den kraftige vidvinkel, hvor de objekter, der er nærmest kameraet fremtræder meget store i forhold til dem, der er længere væk. Typisk kan du få skarpe billeder på en afstand af 50 cm eller endnu mindre. Det kan også give en sjov effekt ved portrætter, men husk, at fx næsen på den du fotograferer kan se meget stor ud.

Skyd fra hoften Det kræver lidt arbejde med at slette de dårlige billeder efterfølgende, men du vil helt sikkert også få nogle pletskud, hvis du bare holder kameraet i hånden og skyder tilfældigt af fra hoften og peger kameraet mod familiemedlemmer eller andre gode motiver.

Skru op for hastigheden Er der fart over feltet, så udnyt, at man action kameraer kan skyde med fx 30 billeder i sekundet. Det giver mulighed for at fange det helt rigtige øjeblik i fx golfslaget, sparket til en fodbold og lignende.

Vælg bedste optagekvalitet Indstil kameraet til at skyde fotos i højeste opløsning og bedste kvalitet, så du får flest mulige detaljer. I dag kan de fleste actionkameraer skyde i 12,0 til 16,0 mio. pixels. Det kræver lidt plads, men et forholdsvis hurtigt microSD-kort på 32 gigabytes fås for omkring 200 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...