Nyt canon kamera
© Canon

Canon er klar med to nye rekordkameraer

Canon har lanceret de nye EOS M6 Mark II og Canon EOS 90D. Begge kameraer har en 32,5 megapixels sensor og flere nye funktioner.

28. august 2019 af Jeppe Vestergaard Jensen

Der er godt nyt til Canon-entusiasterne.

Canon har nemlig lanceret EOS M6 Mark II og Canon EOS 90D, der begge er med APS-C sensorer. Begge har nu rekorden for flest pixels i en APS-C sensor.

Canon EOS M6 Mark II: Systemkamera med imponerende sensor

Det nye EOS M6 Mark II

Canon nyeste skud på stammen er EOS M6 Mark II, der i følge Canon er perfekt at have med i hverdagen.

© Canon

Canons nye EOS M6 Mark II er et lille hurtigt kamera, der med sine 408 gram er perfekt at smide i jakkelommen og tage med, hvis du fx skal skyde streetfotos. 

Det nye systemkamera EOS M6 Mark II fra Canon har en imponerende sensor med hele 32,5-megapixels CMOS sensor, som styres af en Digic 8 processor. 

Det er den APS-C sensor på markedet med allerflest pixels.

EOS M6 Mark II kan skyde op til 14 billeder i sekundet, hvilket er en pæn hastighed.

Kameraet har også mulighed for at skyde 30 billeder i sekundet med RAW burst-optagelse.

Derudover kan det skyde 4K video med 30 billeder i sekundet og HD med 120 billeder i sekundet. 

En ekstra tilføjelse til det nye EOS M6 Mark II er, at du kan sætte en søger oven på kameraet, der gør det nemmere at skyde i skarp solskin. Selvom den ekstra søger sidder i kameraets flashsko, kan du stadig bruge Canons Touch & Drag-autofokus, hvor du indstiller fokus gennem kameraet touch-skærm.

EOS M6 Mark II har også en ny smart funktion, hvor det kan indstilles til at sende billedet direkte til din smartphone umiddelbart efter, billedet er taget.

> Læs også: Få styr kameraernes sensorstørrelser.

Prisen på det det nye Canon EOS M6 Mark II er 7.499 kroner. Du kan læse mere om kameraet her.

Canon EOS 90D:
Nyt spejlreflekskamera med APS-C sensor

Det nye Canon EOS 90D

Canon foreslår, du tager deres nye EOS 90D med i naturen, da det lader dig komme helt tæt på.

© Canon

Canon har også lanceret et nyt spejreflekskamera med navnet Canon EOS 90D, som bliver efterfølgeren til det populære Canon EOS 80D.

I følge Canon er kameraet perfekt at have med i naturen og til sportsbegivenheder, da det er et kamera, der giver dig mulighed for at komme tæt på. 

Kameraet har en cropsensor, APS-C, som har en 32,5-megapixels sensor med en Digic 8 processor, ligesom EOS M6 Mark II. Kameraet kan skyde 11 billeder i sekundet.

Derudover har kameraet Dual Pixel-autofokus samt øje-autofokus, hvor det kan spore motiver, når de bevæger sig rundt på billedet, herunder ansigter, takket være ansigts- og øjengenkendelsesfunktionen, som også kan være aktiv, når du optager film.

> Du kan læse vores anmeldelse af forgængeren Canon EOS 80D her.

Prisen på det nye Canon EOS 90D er 10.399 kroner. Du kan læse mere om kameraet her. EOS 90D kan forudbestilles på Canons hjemmeside allerede i dag. Begge kameraer kan købes fra slutningen af september. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...