Det kan du med Bluetooth i dit kamera

Nye kameraer har ofte Bluetooth indbygget i kameraet. Det giver dig mange fordele, især når du er på farten.

20. maj 2019 af Jeppe Vestergaard Jensen

Nye kameraer har ofte mulighed for at tale sammen med computere, telefoner og tablets på forskellige måder. Det kan være via Wi-FI, hukommelseskort eller Bluetooth. 

Netop Bluetooth har nogle særlige fordele, som vi folder ud her.

Bluetooth giver plads i kufferten

Hvis du skal på storbyferien og skyde gadefoto, er der rart, at du ikke har den tungeste oppakning på ryggen. Her kan Bluetooth spare dig for en del kilo i rygsækken.

Med en trådløsforbindelse har du nemlig mulighed for at overføre dine nyligt skudte fotos til mobilen i en fart. Herefter kan du nemt og hurtigt redigere billeder på telefonen eller tabletten. 

På den måde behøver du ikke nødvendigvis slæbe en tung computer med på ferien.

Du kan lige nu vinde et smart Ricoh GR III kamera og en masse ekstra udstyr, som passer perfekt til ferien eller gadefotografi. 

Kamerapakken har en værdi af hele 12.000 kroner, og du skal kun svare rigtigt på et enkelt spørgsmål for at deltage. 

> Vind den ultimative kamerapakke her

telefon tablet og computer på et skrivebord

Med en trådløsforbindelse som Bluetooth får du nemt overført billeder fra kamera til telefon, tablet eller computeren.

© Shutterstock

Bluetooth giver særlige billeder

En anden stor fordel ved at have Bluetooth i dit kamera er, hvis du gerne vil kunne styre dit kamera fra afstand.

Sætter du fx dit kamera op i en lysning, hvor du håber et rådyr eller andet kommer forbi, kan det være en god ide, at du sidder et stykke derfra.

Med Bluetooth kan du ofte styre dit kamera via mobilen eller tabletten. Stil dit kamera på et stativ og vent på, at det perfekte og uforstyrrede motiv kommer ind foran kameraet. 

Nu kan du i ro og mag fra dit skjul trykke på udløseren og få det gode billede.

> Find et stativ, der passer dig her

ræv

Hvis du fjernudløser kameraet gennem Bluetooth, kan du være heldig, at fx dyr kommer helt tæt på dit kamera, når du ikke selv sidder ved siden af.

© Shutterstock

Hvorfor Bluetooth i stedet for Wi-Fi?

Bluetooth er ikke den eneste måde, hvorpå du kan forbinde computer, telefon eller tablet. Mange kameraer har også indbygget Wi-Fi, som kan skabe en forbindelse fra kameraet.

Men Wi-Fi kan være en smule besværligt i forhold til Bluetooth. Bluetooth er nemlig nemmere at sætte op. Det vil sige, at forbindelsen mellem kamera og fx telefon klares med kun få klik og kræver ikke lange koder og andet besvær.

Derudover kræver det også mindre strøm end en forbindelse via Wi-Fi. Det er godt, hvis du vil bruge en fjernforbindelse som udløser til kameraet.

Derudover kan du med Bluetooth undgå, at du er nødt til at frakoble dig internettet for at forbinde dit kamera til fx en computer via Wi-Fi-forbindelsen. Det er altså en direkte forbindelse, som gør, du ikke behøver hoppe af internettet for at skabe en forbindelse.

Hvorfor Wi-Fi i stedet for Bluetooth?

Bluetooth har dog også nogle få begrænsninger, som vi ikke vil holde hemmelige for dig. 

Som udgangspunkt får du en lidt kortere rækkevidde med Bluetooth end en forbindelse med Wi-Fi. Derudover får du en hurtigere overførselshastighed med en Wi-Fi-forbindelse.

Skal du overføre mange og tunge raw-fotos fra dit kamera, vil vi anbefale at bruge Wi-Fi i stedet for Bluetooth. Men meget tunge overførsler er alligevel ofte bedst at foretage med et SD-kort. 

Alternativit kan du sagtens bruge Bluetooth og Wi-Fi, hvis du på kameraet udvælger nogle få fotos, du gerne vil overføre og redigere på fx en telefon.

> Læs om, hvordan du får billeder fra mobilen og ind i computeren her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...