Mand pudser linsen på objektivet.
Sådan får du kameraet til at leve længere© Shutterstock

Få dit kamera og udstyr til at leve længere

Når det perfekte motiv tilbyder sig, skal udstyret virke optimalt. Med disse enkle tricks holder du ødelæggende skidt væk og får kameraet i topform, så dit elskede grej holder længere.

Kameraer og objektiver er ofte dyre investeringer, der skal holde i lang tid.

Derfor er det vigtigt, at du passer på dine ting, så du undgår at skulle købe nyt alt for ofte. 

Her er vors bedste tips, som måske kan udskyde din næste store ærgerlige investering – altså den, hvor du skal investere af nød og ikke af lyst.

1. Pak klogt og tæt

Uanset om du rejser på tværs af landegrænser eller blot er par kilometer, så er transport hårdt for dit fotoudstyr, og det er tit under transport, det går i stykker. 

  • Pak tæt, så intet flyver rundt i tasken, når du flytter på den. Pak evt, med en sok eller et viskestykke, så tingene ligger fast. 
  • Pak småt. Jo mere udstyr, jo tungere og jo større risiko for uheld. Fotografer kan generelt godt lide at være forberedt på alt, og pakker gerne alt potentielt brugbart udstyr. Men har skal du være realistisk i forhold til, hvad du får brug for – og efterlad resten derhjemme. 
  • Pak logisk, så du let kan finde de vigtigste ting, uden at du behøver rode hele tasken igennem. Når man har travlt, glemmer man let at være forsigtig, og det giver større chance for dyre uheld.

Fordelszonen finder du alle vores anmeldelser af fotoudstyr. Det gælder også tasker og andet udstyr, der beskytter dit kamera og dine objektiver godt, når du er på farten.

Taske fra Manfrotto

Det kunne fx være den taske fra Manfrotto, der har bløde rum, der sikrer støtte til dine objektiver. Læs om tasken her.

© Manfrotto

2. Hold dit udstyr rent

Dit udstyr bliver udsat for lidt af hvert, når du fotograferer.

Det er bl.a. støv, fugt og fedt, som efterhånden trænger ind i revner og sprækker. 

Tjek dit udstyr og gør det rent efter hver optagelse. Et par minutter med en vatpind kan måske spare dig en større regning senere.

3. Forbered dig til de svære optagesituationer

Hvis du er nødt til at klatre med hovedet nedad op af en klippe i øsende regnvejr for at få dit perfekte billede, så gør det. Men gør det forsigtigt.

Tænk dig om, og tag alle mulige forholdsregler for at undgå uheld. 

En kamerastrop over nakken gør underværker, og husk at beskytte kameraet mod regn.

Lad ikke din angst for at ødelægge udstyret ødelægge din entusiasme for at lave fantastiske billeder, men pas på dit udstyr, når du gør det.

> Læs også: 4 uundværlige stykkre udstyr til dit nye kamera

Crumpler holder styr på de små dele.

Crumpler FrontRow Camera Organiser gør det let at beskytte og holde styr på alle de små dele. Læs vores anmeldelse af produktet her.

© Crumpler

4. Vælg godt udstyr

Nogle gange er det ikke den bedste løsning at købe billigt udstyr.

Som regel vil dyrere udstyr som fx stativer simpelthen holde længere og holde til mere, så du kan spare penge i det lange løb ved at købe kvalitet fra start. 

Dermed ikke sagt, at man altid skal købe det dyreste, men tjek Gearguiden, hvor vi anmelder kameraudstyr, så du altid køber det bedste udstyr til dine behov.

5. Husk forsikringen

Tjek om dit udstyr er dækket af din forsikring. En god forsikring af dit udstyr er penge givet godt ud – uanset om du fotograferer på hobbyplan eller professionelt.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...