Panasonic Lumix S1R

Panasonic Lumix S1R er et af de nye kameraer, vi glæder os til i 2019.

© Panasonic

Her er kameraerne vi glæder os til i 2019

En række spændende kameraer er på vej. Se, hvad du kan glæde dig til, og hvad vi forventer af kameraproducenterne i 2019.

30. december 2018 af Kristoffer Engbo

2018 blev året, hvor Canon og Nikon endelig kom med spejlløse full-frame-kameraer, og i løbet af året kom der også masser af andre spændende kameraer.

2019 lader til at blive mindst lige så interessant som 2018, og allerede nu kender vi til flere spændende kameraer, som kommer på markedet i 2019. 

Her kan du se, hvad vi glæder os mest til på kamerasiden i det kommende år. 

Panasonics nye full-frame-kamera

Lige siden Panasonic lancerede deres første digitale spejlreflekskamera i 2007, har firmaet holdt sig til Four Thirds-billedchips med en størrelse på 17,3 x 13 mm.

Men på Photokina-messen i september 2018 annoncerede Panasonic hele to kameraer med den store full-frame-billedchip, nemlig Panasonic Lumix S1 og Panasonic Lumix S1R.

Kameraerne bruger den såkaldte L-mount, som Leica og Sigma også vil understøtte. 

De to kameraer Panasonic Lumix S1 og Panasonic Lumix S1R skulle komme på markedet til foråret, og vi glæder os til at teste dem.

Mere spejlløst med full-frame

Sony har næsten været eneherskende på markedet for spejlløse kameraer med full-frame, men nu er ikke bare Panasonic, men også Canon og Nikon gået ind på markedet med de nye Canon EOS R og Nikon Z 6 og Nikon Z 7.

Vi glæder os til at se, hvordan Sony svarer igen, og hvordan Canon og Nikon vil følge op på deres flotte debut.

Første digitalkamera fra Zeiss: Zeiss ZX1

Zeiss ZX1

Det kommende ZEISS ZX1 har en skærm på hele 4,3 tommer, som naturligvis er berøringsfølsom.

© Zeiss

En af de største overraskelser på Photokina-messen i 2018 var Zeiss’ første digitalkamera Zeiss ZX1, der kommer i handlen i 2019.

Zeiss ZX1 er et kompaktkamera med en stor full-frame-sensor med et lysstærkt objektiv på F2.0 og en fast brændvidde på 35mm.

Endnu mere spændende er det, at Zeiss ZX1 har indbygget Lightroom til raw-konvertering, og så bruger det ikke hukommelseskort, men gemmer billederne i sin indbyggede hukommelse på 512 GB.

Vi glæder os blandt andet meget til at teste, hvor godt det indbyggede Lightroom fungerer i kameraet.

Olympus’ næste træk

Der har været ret stille omkring Olympus i 2018. De har kun lanceret et enkelt nyt kamera, PEN E-PL9, som er en mindre opdatering af den tidligere model. 

Imens har alle de store konkurrenter lanceret nye kameraer med full-frame eller endnu større billedsensorer.

Der går rygter om, at der kommer en ny topmodel blandt deres Micro Four Thirds-kameraer, men Olympus er snart den eneste store producent, der ikke laver kameraer med full-frame eller større billedchip, så mon der er mere på vej?

Kan du gætte vores 25 favoritter i 2018?

I Digital FOTO nr. 1/2019, som er på gaden nu, kan du se, hvilke produkter vi var vildest med i 2018, når vi skulle vælge med hjertet. 

Vi har set på årets produkter og udvalgt vores yndlings ud fra spændende funktioner, gode idéer og høj kvalitet. 

I Fordelszonen kan du som abonnent se nærmere på, hvilket fotogrej vi kårer til Årets produkter. Vi har samlet sværvægterne i vores tests og giver dig det fulde overblik over de produkter fra 2018, som er værd at tage et ekstra kig på. 

> Er du endnu ikke abonnent? Lige nu kan du få en smart fotojakkke i lækker kvalitet til en ekstraordinær god pris med Digital FOTO. Jakken i sig selv har en værdi på 650 kr., men du kan nu få den sammen med to numre af Digital FOTO for kun 59,50 kr + porto & eksp. Se tilbuddet her.

25 favoritter i Digital FOTO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...