Fujifilm X100V

Det nye Fujifilm X100V er et opgraderet kamera i et kompakt og lækkert design, og derfor er det perfekt til fx storbyferien.

© Fujifilm

Derfor er Fujifilms X100V det ultimative kompaktkamera

Det nyeste medlem af Fujifilms X100-serie er blevet opdateret med et helt nyt objektiv, ny sensor, en touchskærm, der kan vippes, og meget mere.

5. februar 2020 af Sarah Marie Winter

Det er knapt ti år siden, det første kamera i Fujifilms X100-serie kom på gaden, og nu er femte generation af de luksuriøse kompaktkameraer klar. 

De største nyheder i det nye X100V er APS-C-sensoren på 26 mio. pixels – magen til den, der sidder i det dyrere systemkamera X-Pro3 – en ny touchskærm, der kan vippes i to retninger, og et helt nyt 23mm F2.0-objektiv. 

Af andre nye funktioner kan nævnes muligheden for at filme i 4K, en optagehastighed på 20 billeder i sekundet med elektronisk lukker og 11 billeder i sekundet med mekanisk lukker, samt en forbedret autofokus.

> Læs også: 4 grunde til at vælge et kompaktkamera

Fujifilm X100V

Den nye model har fået en LCD-touchskærm på 3,0 tommer med en opløsning på hele 1.620.000 punkter.

© Fujifilm

Forbedret design og vejrforsegling 

Derudover er det klassiske design, der kendetegner X100-serien, blevet forbedret. 

Blandt andet skulle grebet være blevet bedre, og ISO-indstillingshjulet har fået en ny låsefunktion, så man hurtigere kan skifte ISO-værdi.

Som noget helt nyt er kamerahuset vejrforseglet. Dog kræver det en adapterring og et beskyttelsesfilter, hvis også objektivet skal kunne tåle regn. 

> Læs også: Det synes vi om det nye Fujifilm X-Pro 3

Med de mange nye forbedringer og opgraderinger er det nye X100V en stærk kandidat til titlen som det ultimative kompaktkamera.

Det er faktisk stort set kun størrelsen og den faste optik, der adskiller det fra modellen X-Pro3, hvilket gør X100V til det perfekte kamera til fx storbyferien, hvor man ikke vil stå og fumle med objektiver. 

Fujfilm X100V kan fås i sort og sølv og kommer i butikkerne til marts. Prisen kommer til at ligge på cirka 11.699 kroner.

Læs mere om det nye kompaktkamera her.

> Læs også: Nye objektiver fra Fujifilm slår to rekorder

Fujifilm X100V

Fujifilm X100V har fået en top- og bundplade i fræset aluminium med en glat belægning. 

© Fujifilm

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...