Apple iOS 13 på iPhone

Den kommende iOS 13 til iPhone får blandt andet nye muligheder til portrætter.

© Apple

Du kan godt glæde dig: Nye fotomuligheder på iPhone og iPad

Apple har præsenteret de kommende udgaver af styresystemerne iOS 13 og iPadOS, og der bliver blandt andet langt bedre redigeringsmuligheder.

I disse dage afholder Apple deres årlige udviklerkonference WWDC, og i den forbindelse har de løftet sløret for de kommende udgaver af deres styresystemer til blandt andet iPhone og iPad.

Der er flere spændende nyheder på vej inden for foto. I appen Fotos vil sektionen Fotos få et nyt udseende, der præsenterer de bedste øjeblikke fra hver dag, måned eller år.

Screenshots, billeder af kvitteringer og dubletter sorteres fra, så du kun præsenteres for de bedste skud, og du kan vælge mellem mange forskellige visninger.

Appen Fotos på iPad

Billederne kan blandt andet opdeles efter måned og år i den forbedrede Fotos-app.

© Apple

Bedre justeringer i iOS 13 og iPadOS

Redigeringsdelen i appen Fotos bliver stærkt forbedret med nye justeringsknapper og flere muligheder. 

Modsat i dag vil du også kunne justere blandt andet Vibrance, vignettering og hvidbalance, og så vil du kunne fjerne støj i billederne. Alt sammen er noget, vi i dén grad har savnet i appen.

Alle justeringerne vil du også kunne bruge på dine videooptagelser. Det betyder for eksempel, at du nemt kan rotere en video direkte i appen Fotos. Tidligere skulle du omkring en videoredigeringsapp som iMovie.

Har du en iPhone med dobbeltkamera, kan du også bruge effekten High-Key Mono på dine portrætter, som bliver sort-hvide med et lyst udtryk. Du kan også justere de forskellige portrætlys-effekter, og skrue op og ned for det kunstige studielys.

Læs mere: 4 tips der giver bedre lys i dine mobilfotos 

Portræt i iOS 13

Har du taget billeder med Portræt-funktionen på iPhone, kan du lægge forskellige typer studielys på efterfølgende, som vil kunne tilpasses i iOS 13.

© Apple

iPhone og iPad bliver hurtigere

iOS bliver også hurtigere. Apps vil åbne op til dobbelt så hurtigt som i dag, og Face ID vil låse op 30 procent hurtigere end nu.

Nyt er også et særlig Dark Mode, der gøre mange af de ellers lyse elementer i brugerfladen sorte, så det er mere behageligt for øjnene, når man arbejder i svagt lys eller mørke.

Nyhederne bliver også tilgængelige på iPad, der får sit eget styresystem kaldet iPadOS, der langt hen ad vejen er som iOS, men blandt andet byder på bedre muligheder for multitasking.

De nye udgaver af styresystemerne kan hentes til efteråret.

Læs mere: Her er forskellene på de nye iPhones

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...