iPhone 13.

De nye iPhones kommer med flere funktioner, der bl.a. giver smukke portrætter, indlevende videoer og en detaljegrad, vi ikke har set før.

© Apple

Nu kommer iPhone 13 – og der er godt nyt til smartphone-fotografen

Apple har netop præsenteret fire nye iPhone 13-modeller. De nye smartphones kommer med helt nye kameramuligheder, og batterilevetiden er også blevet forbedret.

Når verdens største tech-virksomhed annoncerer, at der er nye produkter under opsejling, har Apple hele verdens opmærksomhed – og selvfølgelig også vores her på Digital FOTO.

Denne gang præsenterede Apple den næste iPhone i rækken – nemlig de nye iPhone 13-modeller – og der er masser af nye funktioner, der er spændende. 

Kameraerne på bagsiden af telefonen har nemlig fået en kæmpe overhaling, og det giver helt nye fotomuligheder.

iPhone 13 Pro Max kommer med en helt ny ultravidvinkel

De fire nye iPhone 13-modeller, som blev præsenteret, er:

  • iPhone 13
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro-modellerne er de mest interessante set med foto-øjne. De har nemlig fået en stor opgradering af kamerasystemet.

iPhone 13 Pro og iPhone Pro Max har fået opgraderede bagkameraer. Ligesom med iPhone 12-modellerne, er der stadig tre sensorer ombord på 12 megapixel.

Den primære 12 megapixel sensor har en blænde på F1.5. Dertil sidder en 12 megapixel sensor med en telefotolinse, der kan give 3x optisk zoom.

Til sidst er der den tredje sensor, der har en opløsning på 12 megapixel og en blænde på F1.8.

Som noget helt nyt kommer Pro-modellerne nu også med en indbygget makro-funktion, der lader dig tage makrobilleder bare to centimeter væk fra motivet.

Derudover sikrer en helt ny billedsensor, at de nye smartphones kan opfange 47 procent mere lys – og det giver flere detaljer, når du fotografere i svagt lys.

> Læs også: Her er den bedste kameratelefon lige nu

De nye iPhone 13-modeller kommer med diskrete ændringer i designet, men man skal se godt efter. 13'eren ligner nemlig meget 12'eren. 

© Apple

iPhone 13 giver skarpere video end forgængerne

Når du skyder video med de nye iPhone 13-modeller, kan du bruge den nye Cinematic Mode, der gør det nemmere at lave glidende overgange mellem de objekter, du fokuserer på.

Apple har bl.a. gjort det nemmere at flytte fokus fra et punkt til et andet – uden at du får hårde overgange i fokuseringen i dine videoer.

Du kan nemmere perfektionere dine portrætter

De nye iPhone 13-modeller giver også nye muligheder for at nørde de perfekte portrætter. 

Med den opgraderede Night Mode, der bl.a. intensiverer farverne, og HDR 4, der skaber kontrast mellem mennesker og baggrund, er det blevet nemmere at få knivskarpe portrætter med en flot sløring i baggrunden.

Derudover kommer de nye smartphones også med en række fotografiske stilarter – en slags presets – der gør det nemmere at personliggøre din portrætter.

De nye iPhone 13-modeller giver forbedrede billeder i svag belysning. 

© Apple

Nyt batteri sikrer længere levetid 

Batteriet i iPhone 13-modellerne har også fået en gevaldig opgradering.

Apple fortæller, at sammenlignet med en iPhone 12 mini vil iPhone 13 mini holde 1,5 time længere uden at løbe tør for strøm.

Hos iPhone 13, Pro og Pro Max vil batteritiden blive forlænget med 2,5 time, når man sammenligner med de tilsvarende iPhone 12-modeller. 

Er du abonnent på Digital FOTO, har du fuld adgang til Fordelszonen, hvor vi snarest muligt vil afprøve alle de nye funktioner, du kan læse om her i artiklen.

Hvornår kan jeg købe de nye iPhone 13-modeller?

Du kan købe de nye iPhone 13-modeller d. 24. september, men alle fire smartphones kan allerde forudbestilles fra d. 17. september.

Priser: 

  • iPhone 13 Pro med 6,1" skærm kan fås fra 8999 kroner.
  • iPhone 13 Pro Max med 6,7" skærm kan fås fra 9699 kroner.
  • iPhone 13 Mini med 5,4" skærm kan fås fra 6199 kroner.
  • iPhone 13 med 6,1" skærm kan fås fra Fra 6999 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...