Det nye Nikon D6
© Nikon

Nikon D6 melder sig på banen til OL og EM

Vi har ventet i spænding på det nye flagskib fra Nikon. Nu er Nikon D6 netop lanceret, og når det gælder hastighed, kommer den nye model ikke til at vinde guld på det olympiske stadion i Tokyo.

12. februar 2020 af Klaus Nygaard

Hastighed er et af de vigtige parametre, når de store kameraproducenter skal kæmpe om de bedste billeder til sommerens store sportsbegivenheder. Til sport og action er det afgørende at fange det helt rigtige øjeblik, og det kan man med stor sandsynlighed med Nikon D6.

Med op til 14 billeder i sekundet er der masser af fart på det nye Nikon D6 spejlreflekskamera, men både Sony A9 II og Canon EOS-1D X Mark III kan tage op til 20 billeder i sekundet og er dermed foran, når det gælder topfart. Nikon D6 kan skyde 200 raw-billeder inden bufferen er fyldt op.

Nikon D6 har dog også mulighed for at skyde 30 billeder i sekundet, men her er billedstørrelsen kun 8 mio. pixels.

Derudover byder Nikon D6 på to slots til de ultrahurtige XQD- og CFexpress-kort. 

Her kan Sony A9 II ikke være med, da det udelukkende understøtter SD-kort, der er langsommere til at gemme de mange optagelser. 

> Læs også: Så vilde er CFexpress-kortene.

Nikon D6 er skabt til fart

Løbere er fotograferet med det nye Nikon D6.

Autofokussystemet i D6 er ifølge Nikon det mest avancerede nogensinde i et Nikon-kamera og har 105 fokuspunkter af den hurtige krydstype. Det skal sikre, at selv de hurtigste motiver står skarpt.

© Nikon

Med en opløsning på 20,7 mio. pixels er Nikon D6 i øvrigt et mulehår foran Canon EOS-1D X Mark III, der har 20,0 mio. pixels. Begge må dog se sig slået af Sony A9 II, der har 24,2 mio. pixels.

Nikon D6 har 105 autofokuspunkter af den hurtige krydstype, og de dækker motivet 1,6x bedre end i Nikon D5.

Der er også indbygget GPS i Nikon D6, og den indbyggede LAN-kommunikation betyder, at kameraet kan overføre billeder 15 % hurtigere end det hidtidige flagskib, Nikon D5, når billederne skal sendes direkte fra sidelinjen og hjem til billedredaktøren.

Når det gælder prisen har Nikon en lille fordel i ærmet. D6 koster nemlig 54.990 kroner, hvilket er 5500 kroner billigere end den nærmeste konkurrent, Canon EOS-1D X Mark III.

> Se video i Fordelszonen: Så godt er Sony A9 II til sport.

Nikon D6 set bagfra.

Skærmen bag på Nikon D6 er på 3,2 mio. pixels og er berøringsfølsom.

© Nikon

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...