Bedre levetid på batteriet

Sådan øger du på batteriets levetid

Læs vores bedste tips til at forlænge dit kamerabatteris levetid.

17. marts 2016

1. Skift kamerabatteri i tide

Undgå at aflade batteriet helt, det forkorter levetiden. Det er heller ikke en god idé at oplade batteriet fuldstændigt. Hold det 30-80 procent opladet.

2. Tag batteriet ud

Tag altid batteriet ud af kameraet, hvis det ikke skal bruges i en lang periode. Sørg dog for altid at have et opladet batteri klart, hvis du får brug for det.

3. Undgå at batteriet overopheder

Ifølge Teknologisk Institut ældes et batteri mere end fire gange så hurtigt, hvis dets temperatur når op på 50 grader og derover. Så undgå høj varme.

4. Pas på temperaturforskelle

Hvis dit batteri har været udsat for stærk kulde, så vent en times tid, fra du er kommet ind i varmen, før du sætter det i opladeren.

5. Læg kamerabatteriet i lommen

Har du ekstra batterier med ude i kulden, så læg dem i din bukselomme, da kropsvarmen holder dem varme. Stærk kulde påvirker nemlig holdbarheden.

6. Hold kontakterne rene

Hold øje med batteriets kontakter, og hold dem rene. På den måde sikrer du den mest effektive opladning af batteriet.

7. Undgå tænd-sluk

Sluk altid for dit kamera, når du skal tage batteriet ud. Det tærer i øvrigt også på batteriet, hvis du tænder og slukker kameraet hele tiden.

8. Køl batteriet ned

Hvis batteriet er blevet meget varmt, mens det sidder i kameraet, fx ved optagelse af video, så vent, til batteriet er kølet ned, før du oplader det.

EKSTRA STRØM PÅ FARTEN

De fleste kameraer bruger et batteri, som oplades i en dedikeret oplader. Det er en fordel, når man har et ekstra batteri, da man så kan skyde løs, mens man lader det flade batteri. Andre modeller oplades direkte via usb, så her er man på den, når batteriet er fladt. En løsning på dette er at medbringe en fuldt opladet batteribank, som man forbinder til kameraet via usb-stikket.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...