Canon EOS 250D

Det nye Canon EOS 250D er et af de mindste spejlrelfekskameraer på markedet.

© Digital FOTO

5 lækre detaljer i Canon EOS 250D

Det nye Canon EOS 250D har flere esser i ærmet, der tiltaler både smartphonefotografen, der vil have bedre kvalitet, og entusiasten, der har brug for et lille ekstrakamera.

10. april 2019 af Kristoffer Engbo

Med det nye Canon EOS 250D går Canon efter fotografer, der vil have bedre kvalitet og flere muligheder end med smartphones og mindre kompaktkameraer.

Med sin lille størrelse, flere avancerede funktioner og en lav pris tiltaler spejlreflekskameraet dog også entusiaster, der har brug for et ekstra kamerahus, der ikke fylder for meget.

Kameraet afløser det to år gamle Canon EOS 200D og er blevet forbedret på en række punkter. Herunder kan du se, hvorfor der er god grund til at overveje Canon EOS 250D.

Canon EOS 250D forfra og bagfra
© Canon

1. Canon EOS 250D har en fleksibel skærm

Lcd-skærmen bag på kameraet kan vinkles i alle retninger, hvilket gør det nemt at tage selfies eller skyde fra en lav vinkel.

Du kan tilmed lægge fokus ved at trykke på den berøringsfølsomme skærm, og kameraet kan også tage et billede, når du trykker på skærmen.

Med en vægt på 449 gram er det endda verdens letteste spejlreflekskamera med en fleksibel skærm.

> Læs også: Skal du vælge systemkamera eller spejlrefleks? 

2. Autofokus dækker hele billedrammen

Når du benytter den optiske søger, er der ni fokuspunkter at vælge mellem, som er koncentreret i midten, men slår du over på live view og bruger lcd-skærmen, får du 3975 fokuspunkter, som er fordelt ud over næsten hele billedfladen.

I forhold til forgængeren skulle autofokushastigheden også være forbedret, og så har Canon EOS 250D fået øjegenkendelse, som automatisk kan stille skarpt på et øje i et portræt.

3. Canon EOS 250D kan optage video i 4K

Modsat Canon EOS 200D kan afløseren nu optage video i den høje 4K-opløsning. Du kan også hive enkeltbilleder i høj opløsning ud af videooptagelserne.

Kameraet kan desuden lave timelapse-optagelser i 4K, hvor en lang sekvens, fx hele solnedgangen, koges ned til få sekunder. 

Canon EOS 250D i tre farver

Canon EOS 250D fås i sølvfarvet med brunt greb samt i sort eller hvidt.

© Canon

4. Kameraet hjælper dig til de rigtige indstillinger

Menuen i Canon EOS 250D viser på skærmen, hvilken effekt de forskellige indstillinger har, og hvad der sker, når du justerer.

Du kan fx se, at en stor blændeåbning giver en sløret baggrund, og at en kort lukkertid fryser bevægelser.

Har man styr på kameraindstillinger kan man også vælge en almindelig menu uden forklaringer.

5. Du får masser af detaljer med Canon EOS 250D

Billedchippen i det nye spejlreflekskamera er af APS-C-typen og dermed næsten 12 gange så stor som i et almindeligt kompaktkamera.

Det burde betyde meget bedre billedkvalitet med flere detaljer, og i svagt lys bør kameraet klare sig meget bedre. Opløsningen er på 24,0 mio. pixels, så man får detaljerede fotos.

Hvad koster Canon EOS 250D?

I forhold til storebror Canon EOS 800D får du færre fokuspunkter i søgeren. Her har storebror 45 mod de ni i EOS 250D. Den nye model kan heller ikke tage helt så mange billeder i sekundet, til gengæld er billedprocessoren nyere.

Canon EOS 250D kommer i butikkerne den 25. april og har en vejledende pris på 4300 kroner for huset alene og 4850 kroner i et kit med et objektiv på 18-55 mm.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...