kamera til teenageren


© Shutterstock

Fotogaver til konfirmanden

Foråret er over os, og det er ved at være tid til konfirmation i mange familier. Kameraer står ofte højt på ønskelisten. Her kan du se vores anbefalinger i tre kategorier.

Når konfirmationstiden nærmer sig, er det også tid til ønskelister og gaveideer. Mange unge konfirmander har nemlig et godt spejlrefleks- eller systemkamera på ønskelisten. For at gøre det lettere for dig at vælge det rigtige kamera, får du her vores anbefalinger i tre prisklasser inklusiv kitobjektiv.

Kameraer op til 3000 kroner

Canon EOS 1200D

Selv om Canon netop har lanceret EOS 1300D, kan du gøre et godt køb her. Der er nemlig ikke de store forskelle. Du må dog undvære wi-fi i kameraet. Læs mere her.

Nikon D3300

Her er Nikon mindste spejlrefleks. Det har 24,0 mio. pixels og kan skyde 5,0 billeder per sekund i serier. Kameraet har klaret sig rigtig godt i vores test. Læs mere her.

Sony Alpha5000

Modellen har et par år på bagen, men er ikke desto mindre et stærkt kamera til prisen, hvis man ønsker et lille og kompakt systemkamera. Læs mere her.

Kameraer op til 6000 kroner

Canon EOS 750D

Et godt Canon-kamera til prisen med 24,0 mio. pixels. ISO-området kan udvides til 25.600. Vil du have et lcd-display på toppen af kameraet, skal du have EOS 760, som koster et par tusinde ekstra. Læs mere her.

Nikon D5500

Et rigtig godt spejlrefleks, de scorede karateren 9,0 i vores test. Kameraet har 39 fokuspunkter og en stor, fleksibel skærm på 3,2 tommer. Læs mere her.

Olympus OM-D E-M10 Mark II

Er du til små systemkameraer er Olympus mindste model et godt valg. Billedkvaliteten er virkelig fin. Den indbyggede billedstabilisering korrigerer i fem retninger. Læs mere her.

Kameraer op til 10.000 kroner

Canon EOS 70D

Canon har godt lige lanceret EOS 80D, men forgængeren kan du få billigere. Det er stadig et rigtig godt kamera med avanceret autofokus og indbygget wi-fi. Læs mere her.

Fujifilm X-T10

Dette systemkamera fra Fujifilm deler de samme specifikationer som den store X-T1. Man får derfor et ekstremt godt kamera til prisen. Læs mere her.

Nikon D7200

Et virkelig godt kamera med et ISO-område, der går helt til ISO 102.400. Kameret skyder 6,0 billeder i sekundet og har 51 fokuspunkter. Læs mere her.

Hvis du vil læse vores fulde anmeldelser af de omtalte kameraer, så finder du dem her.

Den endnu billigere gave

Når kameraet er i hus, kan konfirmanden lære en masse om fotografi med vores gratis begynderguide, som kan downloades her.

I den endnu billigere prisklasse kan et abonnement på Digital FOTO måske også være en mulighed. Som abonnent får du nemlig adgang til en masse kurser, guider og tests her på sitet ved siden af det trykte magasin. Tjek de forskellige muligheder for abonnement under Tilbud øverst på siden.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...