Kamera guide prisklasser
© Shutterstock.com

Her er de bedste kameraer lige nu

Der er masser af lækre systemkameraer, spejlreflekskameraer og kompaktkameraer på markedet, men hvad skal du vælge? Vi giver dig her toppen af poppen i tre prisklasser.

På Digital FOTO tester vi hvert år masser af kameraer til entusiaster, og kvaliteten er generelt rigtig høj. 

Men der er selvfølgelig modeller, som skiller sig ud med særlige evner eller en stærk pris.

Her får du vores tre favoritter i tilfældig rækkefølge - i tre forskellige prisklasser. Og som altid kan du læse vores fulde tests af kameraerne i Gearguiden.

De bedste kameraer til under 5000 kroner

Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV

Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV
© Sony

I 2015 udkom Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV, som generelt fik rigtig flotte anmeldelser. 

Kameraet kostede ved udgivelsen næsten 9.000 kroner. I dag kan du dog få kameraet til 4.599 kroner, hvilket gør det til en stærk spiller i dette prisleje.

Kameraet er stadig enormt hurtig, hvor blandt andet reaktionstiden er usædvanligt godt for et kompaktkamera. Billedkvaliteten kan også stadig måle sig med de bedste i klassen.

> Læs vores test af Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV her.

Canon EOS M200

Canon EOS M200
© Canon

Canon slår på, at EOS M200 er kameraet til dem, der gerne vil tage bedre billeder, end hvad dagens kameratelefoner kan klare.

Kameraet giver da også telefonerne baghjul, især når det gælder mørke motiver, da sensoren er meget større end dem i telefonerne.

Desuden er kameraets autofokus virkelig god, da det bruger Canons Dual Pixel CMOS-autofokus, der giver hurtig og præcis fokus. Her kan du blandt andet benytte dig af både ansigts- og øjegenkendelse samt flere andre fokustyper.

Til trods for at kameraet blev lanceret i september 2019, kan du allerede spare omkring 1.000 kroner, eftersom kameraet nu koster kun 3.712 kroner.

> Læs vores test af Canon EOS M200 her.

Nikon D3500

Nikon D3500
© Nikon

Nikon D3500 er producentens mindste og letteste spejlreflekskamera med en vægt på kun 415 gram.  

Og så laver det forrygende billeder i prisklassen. Det giver gode eksponeringer og høj skarphed med mange detaljer fra de 24,0 mio. pixels.

> Læs vores test af Nikon D3500 her.

De bedste kameraer til under 10.000 kroner

Canon EOS RP

Canon EOS RP
© Sony

Ved introduktionen i starten af 2019 kostede Canon EOS RP over 10.000 kroner, men i dag fås det for 8.795 kroner, hvilket gør det til et af de allerbilligste kameraer med den store full-frame-sensor.

Den store sensor giver høj billedkvalitet, og billederne er detaljerede. Den har dog mangler i forhold til storebroren Canon EOS R, som til gengæld koster omkring 7.000 kroner mere.

Kameraet vejer kun 485 gram og har blandt andet funktionen Focus Bracketing, hvor kameraet selv forskyder fokus, så du kan vælge fokus bagefter i et enkelt billede eller smelte alle billeder sammen til ét, hvor alt er i fokus.

> Læs vores test af Canon EOS RP her.

Vil du modtage nyheder, tips og inspiration til foto i din indbakke? Så skriv dig op til Digital FOTO's nyhedsbrev lige her. 

Nikon D7500

Nikon D7500
© Nikon

Dette spejlreflekskamera med APS-C-sensor har en imponerende autofokus, og du kan tage actionbilleder med otte billeder i sekundet. 

Kameraet har god ergonomi, og det er robust og vejrforseglet. 

Billedkvaliteten imponerer også, så længe du holder dig fra de ekstremt høje ISO-værdier, kameraet også byder på.

> Læs vores test af Nikon D7500 her.

Fujifilm X-T30

Fujifilm X-T30


© Fujifilm

Fujifilm X-T30 er en lille genistreg, hvor du får rigtig meget for pengene. Kameraet minder nemlig på mange måder om storebroren X-T3, hvor sensor og processor er identiske. Det er selvom, at X-T30 koster 4.500 kroner mindre end storebroren X-T3.

Kameraets autofokus er meget imponerende, og det er på nogle punkter det bedste i sin klasse.

Kameraet kan skyde serier med 30 billeder i sekundet – men kun i en opløsning på 16,6 mio. pixels. I fuld opløsning klarer X-T30 20 billeder i sekundet, som dog hurtigt fylder bufferen op, så man reelt kun kan skyde raw i et sekund med denne hastighed.

> Læs vores test af Fujifilm X-T30 her.

De bedste kameraer til over 10.000 kroner

Fujifilm X-T3

Fujifilm X-T3
© Fujifilm

Fujifilm vil gerne, at deres brugere skal få følelsen af, at deres kameraer er velbyggede og minder lidt om ældre, analoge kameraer.

Det er de lykkedes med i det stilfulde og robuste systemkamera Fujifilm X-T3. Her foretages mange indstillinger via dedikerede indstillingshjul, der minder om dem på analoge kameraer.

APS-C-sensoren på 26,0 mio. pixels leverer meget fine detaljer og flotte farver. Desuden gør kameraets hastighed og autofokus, at det er et godt valg til fx action.

> Læs vores test af Fujfilm X-T3 her.

Nikon Z 6

Nikon Z 6
© Nikon

Et af Nikons første spejlløse kameraer med en stor full-frame-billedchip. 

Det kan tage hele 12 billeder i sekundet, og kvaliteten er høj, selv når du skruer godt op for ISO. 

Autofokus følger godt med motiver i bevægelse, og både skærm og søger er blandt markedets bedste.

> Læs vores test af Nikon Z 6 her.

Sony A7R IV

Sony A7R IV
© Sony

Du får en tårnhøj billedkvalitet med masser af detaljer fra de 60,2 mio. pixels i dette full-frame-kamera. 

Trods den høje opløsning håndteres støj godt, og det kan tage ti billeder i sekundet. Kameraet håndterer bedst støjen op til ISO 6400.

Autofokus er markedets bedste og reagerer hurtigt og præcist. Det er også nødvendigt, eftersom den høje opløsning nemt afslører, hvis motivet ikke er i fokus.

> Læs vores test af Sony A7R IV her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...