Nikon Z50

Nikon Z50 er blandt vores favoritter. Her kombineres ydeevne, kvalitet og pris på bedste vis. 

© Nikon

Her er de bedste systemkameraer til under 10.000

Du kan faktisk få utroligt meget kamera for under 10.000 kroner, men hvad skal du vælge? Vi har fundet fire gode eksempler på systemkameraer til under 10.000 her.

24. november 2020

I mange år var et spejlreflekskamera det eneste seriøse bud på et professionelt kamera, der kunne levere knivskarpe billeder.

Den tid er dog for længst forbi og mange fotografer foretrækker nu systemkameraerne.

Vi har fundet fire af de bedste systemkameraer til under 10.000 kroner, og fælles for dem alle er, at de har arvet avancerede funktioner fra topmodellerne, men prisen er i den lavere ende.

Fujifilm X-T30 skyder flotte fotos i svagt lys

Fujifilm har begået en lille genistreg med systemkameraet X-T30. Systemkameraet kommer nemlig med mange af de samme funktioner, som storebroren X-T3 har.

Både sensor og processor er identiske i de to systemkameraer, men Fujifilm X-T30 koster ca. 4000 kroner mindre. Du kan altså få billeder i samme fine kvalitet som med storebroren, der ligger i en dyrere klasse af kameraer.

Systemkameraet Fujifilm X-T30 skyder flotte fotos i høj kvalitet, og det gælder også, når lyset er svagt, hvilket ellers ofte udfordrer billedkvaliteten.

Også kameraets autofokus imponerer. Den er mere avanceret end hos mange konkurrenter og kan tilpasses motivet ret præcist, så du får knivskarpe billeder i selv de mest umulige situationer.

Da vi anmeldte systemkameraet Fujifilm X-T30, gav vi det karakteren 8.8. Kameraet kan blive dit for omkring 7450 kroner.

Læs hele anmeldelsen her.

Hent vores e-bog, der er fyldt med kamerateknik, tips og inspiration, der hjælper dig til at få endnu flottere billeder af landskaber.

Fujifilm X-T30

Systemkameraet kan skyde serier med 30 billeder i sekundet – men kun i en opløsning på 16,6 mio. pixels. I fuld opløsning klarer X-T30 20 billeder i sekundet. 

© Fujifilm

Sony Alpha6400 med imponerende autofokus

Er du til et kvalitetskamera, der ikke fylder ret meget i rygsækken, kan du med fordel kigge efter et kamera fra Sonys Alpha6000-serie.

Vi er særligt begejstrede for Sonys nye Alpha6400, som har et meget imponerende autofokus-system. Systemkameraet skyder desuden knivskarpe billeder med sine imponerende 24.2 megapixels.

Systemkameraet koster omkring 7500 kroner, men forskrækker prisen dig, kan du overveje en af de billigere modeller i Alpha-serien. Det kan være Sony Alpha6000 eller det lidt nyere Sony Alpha6300.

Da vi anmeldte Sony Alpha6400, gav vi det karakteren 8.8.

Læs hele anmeldelsen her.

> Læs også: Skal jeg vælge systemkamera eller spejlrefleks?

Sony Alpha6400

Sony Alpha6400 er denne tests dyreste kamera.

© Sony

Nikon Z 50 giver lynhurtig øjefokus

Ønsker du et lille og let systemkamera, som du kan betjene med én hånd, og som du kan have med dig overalt, så er systemkameraet Nikon Z 50 et godt valg.

Systemkameraet har samme udformning som full-frame-modellerne Z 6 og Z 7, der er noget dyrere. Til gengæld er Z 50 noget mindre, hvilket gør ergonomien og designet til klassens bedste.

Systemkameraet har en opløsning på 20.7 mio. pixels, og det tager op mod 11 billeder i sekundet. Z 50 har desuden fint styr på støj op til ISO 25.600. Den maksimale ISO på hele 204.800 bør du dog holde dig fra, da det ødelægger billedkvaliteten.

Nikon Z 50 har også øjefokus, hvilket ellers er en funktion, som er forbeholdt systemkameraer i en dyrere klasse. Øjefokus giver mulighed for at skyde knivskarpe portrætter, da kameraets fokus låser sig fast på modellens øjne – også selvom modellen bevæger sig.

Kameraet koster 7200 kroner, og da vi anmeldte Nikon Z 50, gav vi det karakteren 8.6.

Du kan læse hele anmeldelsen her.

> Læs også: Få styr på kameraernes sensorstørrelser

Nikon Z50

Køber du kameraet i sæt med det udmærkede zoomobjektiv NIKKOR Z DX 16-50mm F3.5-6.3 VR, er prisen 8490 kroner. 

© Nikon

Canon EOS RP er perfekt til dig der tager springet til full-frame

Systemkameraet Canon EOS RP er blandt de billigste full-frame-kameraer du kan købe. Kameraet koster kun 9695 kroner, hvilket er utroligt billigt, når man sammenligner systemkameraet med andre full-frame-kameraer.  

Systemkameraet Canon EOS RP er også et godt valg, hvis du gerne vil skyde makro. Kameraet har nemlig funktionen Focus Bracketing, der kan tage fotos, hvor fokus forskydes en anelse mellem hvert billede. 

Bagefter kan du vælge det billede, hvor skarpheden er bedst, eller smelte alle billederne sammen til ét foto med fuld dybdeskarphed.

Systemkameraet har en opløsning på 26.0 mio. pixel og hele 4779 fokuspunkter. Da vi anmeldte Canon EOS RP, gav vi det karakteren 8.7.

Du kan læse hele anmeldelsen her.

> Læs også: 5 gode grunde til at vælge et systemkamera

Canon EOS RP

Generelt er billederne flotte, men ikke helt på højde med EOS R, der har større dynamik og dermed flere detaljer i skyggerne. 

© Canon

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...