Det kommende Nikon D6
© Nikon

Nikon D6 er næste flagskib til sportsfotograferne

Nikon har afsløret, at de er i gang med at udvikle Nikon D6, som bliver deres mest avancerede spejlreflekskamera nogensinde. Der er også en ny og spændende telezoom på vej.

5. september 2019 af Jeppe Vestergaard Jensen

I 2019 er det 20 år siden, Nikon lancerede deres avancerede D-serie med kun ét tal, da spejlreflekskameraet Nikon D1 kom på markedet.

For at fejre jubilæet, har de nu meldt ud, at de er på vej med et nyt kamera i rækken, nemlig Nikon D6.

Det er ikke så overraskende, da forgængeren har mere end tre år på bagen. Desuden er der OL til næste år, hvilket plejer at kaste nye kameraer til sportsfotograferne af sig. OL 2020 foregår endda på Nikons hjemmebane i Tokyo.

Det kommende Nikon D6

Sådan ser det kommende Nikon D6 ud.

© Nikon

Nikon D6 bliver specielt

Nikon skriver i en pressemeddelse, at kameraet bliver det mest avancerede spejlrefleks, de nogensinde har produceret, men derudover giver de ikke flere oplysninger.

Kameraet skal kunne møde de strenge krav, som professionelle fotografer stiller, når det gælder ultimativ ydelse – selv under de mest vanskelige forhold.

Du kan læse anmeldelsen af forgængeren Nikon D5 her.

Godt nyt til fuglefotograferne

Det kommende telefoto-zoomobjektiv AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR.

Det kommende telefoto-zoomobjektiv AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR.

© Nikon

Nikon har sammen med Nikon D6 også annonceret, at de er i færd med at lægge sidst hånd på et nyt objektiv. Objektivet er en fejring af, at det er 60-år siden, at Nikon F-fatningen, som også bruges i D-kameraerne, blev lanceret.

Objektivet AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR har et perfekt brændviddeområde til blandt andet sportsfotografi. Og så afslører produktnavnet, at objektivet har en imponerende lysstyrke på F2.8, som holder i hele brændviddeområdet.

> Læs også: 5 tips til bedre actionbilleder

Bogstaverne VR angiver, at objektivet har billedstabilisering, og så er vi spændte på, hvad SR står for. Det har vi nemlig ikke set tidligere, og Nikon afslører ikke noget i pressemeddelelsen.

Hvis du allerede nu er blevet fristet af Nikons nyheder, skal du væbne dig med tålmodighed. Hvornår AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR eller Nikon D6 kommer på markedet, har Nikon endnu ikke fastsat.

De oplyser heller ikke, hvor meget de to nyheder kommer til at koste.

> Læs også: Det kan vi lide ved systemkameraerne Nikon Z6 og Nikon Z7.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...