Kameraer i landskab

Vi har været på fototur med syv system- og spejlreflekskameraer.

© Poul Siersbæk

Her er det bedste kamera til 15.000 kroner

I prisklassen omkring 15.000 kroner sker der typisk en hel del, når det gælder hastighed, autofokus og vejrforsegling. Vi har testet syv system- og spejlreflekskameraer for at finde vores favorit.

Markedets billigste systemkameraer har typisk billedsensorer i APS-C- eller Four Thirds-størrelse, mens de dyreste som regel har store full-frame-sensorer. I prisklassen omkring 15.000 kroner mødes de tre sensorstørrelser dog.

>Læs også: Få styr på kameraernes sensorstørrelser

Her finder du nogle af de mest avancerede Four Thirds- og APS-C-kameraer og nogle af de billigere, men stadig meget potente full-frame-kameraer. Desuden kan du både få traditionelle spejlreflekskameraer og spejlløse systemkameraer.

I forhold til de billigere kameraer bliver optagehastigheden her typisk højere, og så er autofokus lynhurtig og har masser af indstillingsmuligheder.

>Læs også: Skal jeg vælge systemkamera eller spejlrefleks?

Høj hastighed i kameraerne

Vi har sat os for at finde vores favorit i prisklassen – uanset sensorstørrelse og kameratype, så længe det er med udskiftelig optik. Vi inviterede derfor producenterne til at sende deres bedste bud, og de måtte selv vælge sensorstørrelse, og om det var et spejlrefleks- eller et systemkamera, de sendte.

Læs testen i Digital FOTO

Tre kameraer foran bygning

Blandt kameraerne i testen er OM SYSTEM Olympus OM-1, Sony A7C og Canon EOS R7.

© Poul Siersbæk

Producenterne sendte tre full-frame-kameraer, tre APS-C-kameraer og et enkelt kamera med Four Thirds-sensor. 

Resultatet af testen kan du læse i Digital FOTO nr. 16/2022, hvor vi har være på tur med de syv kameraer og tildeler dem point på en lang række parametre, så du meget præcist kan se, hvordan kameraerne klarer sig på de punkter, der er vigtigst for dig.

>Læs også: Se alle vores anmeldelser af fotoprodukter her

Disse kameraer er med i testen

Canon EOS R7

Fujifilm X-T4

Nikon Z 6II

OM SYSTEM Olympus OM-1

Panasonic Lumix DC-S5

Pentax K-3 Mark III

Sony A7C

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...