Canon EOS R5

EOS R5 er Canons flagskib, når det gælder systemkameraer.

© Canon

Her slår Canon EOS R5 konkurrenterne

Det nye Canon EOS R5 er et sandt kraftcenter, der på flere områder overhaler de nærmeste konkurrenter. Her kan du se, hvor kameraet især sætter trumf på.

9. juli 2020 af Poul Siersbæk

Med den nye topmodel har Canon endelig et spejlløst systemkamera med full-frame-sensor, der for alvor kan udfordre de nærmeste konkurrenter fra Nikon, Panasonic og Sony. Her de fem mest opsigtsvækkende nyheder i det stærke kamera.

Canon EOS R5

Kameraet ligner umiddelbart EOS R, men R5 er kraftigt forbedret på flere områder.

© Canon

Suveræn billedstabilisering

For første gang har Canon lavet et full-frame-kamera med indbygget billedstabilisering. Det har konkurrenterne haft længe, men den kraftige effekt er unik. Med udvalgte objektiver kan stabiliseringen kompensere op til otte eksponeringstrin.

Video i rekordhøj opløsning

Som det første systemkamera nogensinde kan kameraet optage 8K-video. Det er imponerende for et kamera i denne klasse. 4K-video kan desuden optages med 120 billeder i sekundet til slow-motion-optagelser.

Verdens hurtigste autofokus

EOS R5 skulle ifølge Canon kunne fokusere på kun 0,05 sekunder. Det er hurtigst i klassen. Autofokussen skulle samtidig kunne fokusere i buldermørke. Kameraets øjefokus skulle desuden være stærkt forbedret, og autofokussen kan nu skelne mellem ansigter og øjne hos katte, hunde og fugle.

Canon EOS R5

Canon EOS R5 har arvet det karakteristiske, store indstillingshjul fra EOS 5D Mark IV.

© Canon

Klassens hurtigste systemkamera

Canon EOS R5 kan optage serier på hele 20 billeder i sekundet med den elektroniske lukker. Med den mekaniske lukker er hastigheden 12 billeder per sekund. Til sammenligning klarer Nikon Z 7 og Panasonic S1R ni billeder i sekundet, mens Sony A7R IV klarer ti billeder.

Ustoppelig buffer til actionfotografen

Kameraets buffer er på niveau med flagskibet EOS-1D X Mark III, hvilket betyder, at kameraet kan skyde serier i nærmest en uendelighed, uden at kameraet må stoppe op. 

>>Læs også: Der skal du kende disse fem brændvidder

Canon EOS R5

Canon EOS R5 tager både CFexpress- og SD-kort.

© Canon

Det skal du også vide om Canon EOS R5

Kameraet har en opløsning på 44,8 mio. pixels og ligger næsten på niveau med konkurrenterne Nikon Z 7 og Panasonic S1R, mens det ligger en del bagefter Sony A7R IV, der har hele 61,0 mio. pixels.

Den optiske søger imponerer med hele 5,76 mio. punkter og en opdateringsfrekvens på 120 billeder i sekundet. Det er på niveau med Panasonic S1R og langt over, hvad de øvrige kan præstere.

Skærmen er med sine 3,2 tommer og en opløsning på 2,1 mio. punkter på niveau med Nikon Z 7 og Panasonic S1R, og bedre end Sony A7R IV.

Kameraet tager to hukommelseskort, så man både kan bruge de lynhurtige CFexpress-kort og almindelige SD-kort. Det kan Panasonic S1R også, men ikke de øvrige. 

Prisen for Canon EOS R5 er 36.399 kr.

>>Læs også: Skal jeg vælge spejlrefleks- eller systemkamera?

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...