Nikon Z 8

Z 8 vejer 910 gram og er grundigt forseglet. Et spjæld beskytter sensoren ved objektivskift.

© Nikon

Nikon Z 8: En arbejdshest i fornuftig størrelse

Nikon Z 8 sparer du både vægt og penge, men får langt hen ad vejen det samme som med flagskibet Z 9.

Vi er stærkt begejstrede for flagskibet Z 9. Den voldsomme pris og høje vægt, kan dog afskrække de fleste. Det er derfor glædeligt, at Nikon med Z 8 nu tilbyder en langt billigere og lettere løsning. I virkeligheden er Z 8 et Z 9 i en mindre indpakning, for de to kameraer deler mange specifikationer. Det gør kameraet velegnet til alt fra portrætter og bryllup til dyr, action og landskaber.

Kameraet er 210 gram tungere end Nikon Z 7II og 430 gram lettere end Z 9, og Z 8 har arvet den smarte funktionsknap til autofokus på kameraets ene side fra Z 9.

>Læs også: Så god er Nikon Z 9

Nikon Z 8

Den elektroniske søger har en lysstyrke på hele 3000 nits, en opløsning på 3,69 mio. pixels og en opdateringsfrekvens på 120 billeder per sekund.

© Nikon

Intelligent fokussystem

Ligesom Z 9 har Z 8 fået Nikons intelligente fokussystem med 493 fokuspunkter, der selv kan registrere forskellige motivtyper. I Z 8 er der ud over registrering af mennesker, hunde, katte, fugle, biler, motorcykler, cykler og tog, nu også fly.

Z 8 har udelukkende elektronisk lukker, og en stablet full-frame-sensor på 45,4 mio. pixels skal minimere rolling shutter. Det betyder, at motiver i bevægelser ikke optræder med buede former. 

>Læs også: Derfor skal du opdatere kameraets firmware

Nikon Z 8

Nikon Z 8 måler 14,4 × 11,9 × 8,3 cm.

© Nikon

8K-video i topklasse

Video klares i 8K med op til 60 billeder i sekundet 4K med op til 120 billeder per sekund. Til forskel fra konkurrenter fra Canon og Sony, er det muligt at optage i video­formater som ProRes.

I modsætning til Z 9 har Z 8 ikke et særskilt Ethernet-stik. Derimod er det muligt at bruge et USB-C-stik med adapter.

Nikon Z 8 tager både CFexpress og SD-kort. Prisen er 35.990 kroner. Se mere om kameraet på nikon.com.

>Læs også: Få styr på kameraets sensorstørrelser

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...