Panasonic Lumix DC-S5

Lumix DC-S5 er Panasonics mindste full-frame-kamera.

© Panasonic

Nyt full-frame uden overvægt

Panasonic er klar med systemkameraet DC-S5, som er producentens mindste full-frame-kamera. Der er både fokus på gode fotofunktioner og avancerede videomuligheder.

Med Lumix DC-S5 er Panasonic nu med i kampen, når det gælder kompakte systemkameraer med full-frame-sensor. Canon har deres EOS RP og Nikon deres Z 5 – og med Lumix DC-S5 blander Panasonic, der ellers har holdt fast i markedets største og tungeste full-frame-kameraer, sig i kampen. 

Panasonic Lumix DC-S5

Kameraet benytter samme L-fatning som de store full-frame-modeller fra Panasonic og Leica.

© Panasonic

Avanceret og hurtig autofokus

Panasonic Lumix DC-S5 har et design, der kobler de store kameraer i S-serien med de små modeller i G-serien, der benytter den mindre Four Thirds-sensor. Det betyder gode og velplacerede knapper, men til gengæld ikke det fine display på toppen, som S1-serien byder på.

Ligesom Nikon Z 5 er opløsningen i Panasonic Lumix DC-S5 24,0 mio. pixels. Lysfølsomheden kan nå maksimale ISO 51.200. Kameraets autofokus skulle præstere en fokushastighed på kun 0,08 sekunder. Autofokussen, der også byder på øjefokus og tracking, skulle desuden være ganske lysfølsom, hvilket er en fordel i mørke. 

>>Læs også: Derfor er full-frame bedst

Panasonic Lumix DC-S5

Skærmen på S5 er på 3,0 tommer i stedet for 3,2 tommer, som de større modeller har.

© Panasonic

Lumix DC-S5 klarer vejr og vind

Kameraets skærm måler 3,0 tommer. Den er berøringsfølsom og sidehængslet, hvilket gør den fleksibel i alle retninger. Søgeren har en opløsning på 2,36 mio. punkter.

Lumix DC-S5 er udformet i robust aluminium og er grundigt forseglet. Kameraet måler 13,3 x 9,7 x 8,2 cm og vejer 714 gram. Der er en indbygget femakset billedstabilisering, som skulle kunne kompensere 6,5 eksponeringstrin. I High Resolution Mode, hvor kameraet via pixel shift kan sammensætte en række billeder, er det muligt at skyde billeder på 96,0 mio. pixels.

>>Læs også: 10 tips til at blive en bedre fotograf

Panasonic Lumix DC-S5

Den røde videoknap er svær at overse.

© Panasonic

Avanceret video med Lumix DC-S5

På videosiden er kameraet lidt af et kraftværk. DC-S5 kan skyde video i 4K med op til 60 billeder i sekundet, hvilket endda kan ske uden tidsbegrænsning og overophedning. Der er et væld af avancerede indstillingsmuligheder, og der kan tilsluttes både ekstra skærm, mikrofon og hovedtelefoner.

Prisen på kameraet, der tager to SD-kort af den hurtige UHS-II-type, er dog ikke skrumpet sammen med størrelsen. Kameraet koster nemlig 15.990 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...