OM System

Fremover vil kameraer og objektiver, der tidligere hed Olympus, bære navnet OM SYSTEM.

© OM Digital Solutions

Slut med Olympus som kameramærke

Efter en lang proces med opsplitning af den japanske producents divisioner, er det nu endegyldigt slut med navnet Olympus på kameraer og objektiver.

Det legendariske kameranavn Olympus er efter mere end 100 år nu historie.

Tilbage i starten af 2021 afsluttede Olympus Corporation overdragelsen af ​​sin Imaging Business-division til Japan Industrial Partners Inc. (JIP). Herefter skulle al kamera- og objektivproduktion ligge her, mens Olympus kunne koncentrere sig om produktionen af især medicinsk udstyr.

Det var et skridt, som blev annonceret tilbage i juni 2020, og processen har taget tid. Selskabet, der fremover varetager fotoudstyr som kameraer og objektiver, bærer nu navnet OM Digital Solutions. 

Frem til dette efterår beholdt det nye selskab dog det legendariske Olympus-navn, men det er nu endegyldigt slut. Nye produkter fra OM Digital Solutions vil fremover bære navnet OM SYSTEM.

>Læs også: Alt om Olympus

OM SYSTEM

Som det fremgår af hjemmesiden hos OM system, er der tale om en markant løsrivelse fra et historisk kameranavn.

© OM Digital Solutions

Olympus-produkter, der er lanceret før navnetskiftet, vil dog fortsat hedde Olympus og tilhøre OM Digital Solutions. Der er ikke oplyst nogen officiel begrundelse for, at man ikke bare kunne fortsætte med Olympus-navnet.

Det bør i øvrigt nævnes, at navnet OM SYSTEM stammer fra den legendariske serie af analoge spejlreflekskameraer, som blev produceret fra 1972 til 2002 under navnet Olympus OM System.

Det første nye produkt fra OM Digital Solutions, som ikke bærer Olympus-navnet, er objektivet OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO. Det passer som sædvanligt til kameraer med Micro Four Thirds-fatning, og det ligner et Olympus-objektiv på en prik, borset fra navnet. Brændvidden på det lysstærke objektiv svarer til 40 mm på full-frame. Det er grundigt forseglet og koster 5295 kroner.

Et nyt systemkamera i den professionelle klasse skulle også være på trapperne fra OM SYSTEM. Vi ser frem til at følge det nye mærke og de nye produkter. Du kan indtil videre følge med her.

>Læs også: Så god er Olympus OM-D E-M1 Mark III

OM SYSTEM M.Zuiko 20mm F1.4 ED PRO

Objektivet OM SYSTEM M.Zuiko 20mm F1.4 ED PRO er det første produkt uden det historiske Olympus-navn.

© OM Digital Solutions

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...