Sony A7C
© Sony

Sony A7C er verdens mindste full-frame-kamera

Sony har skrumpet deres nye full-frame-kamera, så A7C er verdens mindste med indbygget billedstabilisering. Vi har allerede testet nyheden.

15. september 2020

Den store full-frame-billedchip giver høj billedkvalitet, men kræver også god plads. Med det nye A7C har Sony alligevel formået at lave et full-frame-kamera, der ikke fylder meget mere end et lille APS-C-kamera.

Sony A7C er dermed verdens mindste full-frame-kamera med indbygget billedstabilisering, og C’et i navnet står da også for “Compact”. 

Det spejlløse systemkamera er 22 procent lettere end full-frame-kameraet Sony A7 III, og det fylder 19 procent mindre.

Sony lod os, som nogle af de første i verden, teste A7C før lanceringen, og du kan læse vores anmeldelse her.

Sony A7C

Sony A7C kommer med en fleksibel skærm. 

© Sony

Fleksibel skærm på Sony A7C

Den mindre størrelse er blandt andet opnået ved, at søgerhuset fra storebrødrene er barberet væk. I stedet er den elektroniske søger placeret på bagsiden i venstre hjørne ligesom på Sonys spejlløse systemkameraer med APS-C-sensorer.

>Læs også: Derfor er et full-frame-kamera bedst

Trods den lille størrelse har kameraet fået en fuldt fleksibel skærm og en nyudviklet billedstabilisering. Det er desuden modstandsdygtigt over for støv og fugt. 

© Sony

Nyt kompaktobjektiv til Sony A7C

Ligesom Sony A7 III har Sony A7C 24,0 mio. pixels og en autofokus med 693 fasedetekterende fokuspunkter, der sikrer hurtig fokus, og 425 kontrastdetekterende punkter, der sikrer præcision. Fokuspunkterne dækker 93 procent af billedfladen, og der er naturligvis øjefokus.

Sony A7C kan tage ti billeder i sekundet, og bufferen har plads til 115 raw- eller 223 jpeg-fotos, før tophastigheden falder.

Sony A7C-huset alene koster 16.500 kroner, og det sælges også i et kit med et helt nyt og meget kompakt objektiv på 28-60mm. Prisen for kittet forventes at blive omkring 18.500 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...