Kvinde redigerer billeder i ACDSee

Vi gør dit 2021 endnu bedre. Som abonnent på Digital FOTO kan du i januar 2021 hente det suveræne billedprogram ACDSee Photo Studio Ultimate 2018 i Fordelszonen.

© Shutterstock

5 gode grunde til at bruge ACDSee Photo Studio Ultimate

Vi er på redaktionen svært begejstrede for billedbehandlingsprogrammet ACDSee Photo Studio Ultimate. Det samler nemlig alle de bedste funktioner, som du kender fra Lightroom og Photoshop, i ét program.

Vi har på redaktionen fået et nyt yndlingsprogram, når vi redigerer vores billeder. ACDSee Photo Studio Ultimate kombinerer nemlig de bedste funktioner fra Lightroom og Photoshop. 

Vi giver dig fem gode grunde til at hente programmet nu.

1. Få det totale overblik over dine fotos

ACDSee Photo Studio Ultimate har en praktisk funktion, hvor du kan bedømme dine fotos fra 1-5. Du kan både bruge funktionen til at udvælge, hvilke af dine billeder der er de bedste, og du kan bruge den til at holde styr på, hvor langt du er i redigeringen af de enkelte billeder.

Start fx med at vælge de bedste fotos fra din optagelse og giv dem en enkelt stjerne. Nu kan du arbejde med de udvalgte billeder i ACDSees forskellige moduler for til sidst at give de helt færdige fotos fem stjerner, så du ved, hvor langt du er.

> Læs også: Stærke programmer til billedebehandling

Screenshot af ACDSee Manage-mode

Til højre har du organiseringspanelet, hvor du kan bedømme dine billeder. Du kan også inddele dem i farvekoder eller tilføje keywords, så du nemt kan finde dine fotos igen. 

© ACDSee

2. Det hele er samlet ét sted

Ligesom Lightroom er ACDSee Photo Studio Ultimate et program til at styre hele arbejdsgangen fra import over organisering og til billedbehandling.

Herudover får du også de bedste funktioner fra Photoshop. Det gør, at du har alle de bedste funktioner, effekter og indstillinger samlet ét sted.

Med et enkelt klik med musen kan du springe mellem det, du typisk ville lave i Lightroom og det, du ville lave i Photoshop.

> Læs også: Sådan fjerner du uønskede detaljer i dine billeder

3. Du redigerer non destruktivt

I ACDSee Photo Studio Ultimate arbejder du “non destruktivt”. Det betyder, at dine redigeringer ikke overskriver originalen, og du kan derfor ubekymret give den gas i billedbehandlingen.

Samtidig er det i ACDSee Photo Studio Ultimate ekstra nemt at komme tilbage til dit originalbillede, når du er færdig med at billedbehandle.

ACDSee develop-mode

Når du har lavet en redigering, som du er tilfreds med, kan du gemme de enkelte indstillinger i et Preset. 

© Shutterstock

4. Du kan arbejde i lag

En af forskellene mellem Develop og Edit i ACDSee er, at du kan redigere i flere lag i Edit – som vi kender det fra Photoshop.

Hvis du fx bruger filteret Skin Soften i Develop, kan du ikke undgå, at dette filter tilføres hele fotoet.

Derfor er Edit-modulet genialt, da du hurtigt kan redigere i lag, så dine redigeringer kun påføres i mindre områder af billedet. På den måde undgår du, at Skin Soften-effekten går ud over fx lyset i billedet.

> Find e-bogen “Bliv bedre til Photoshop” her.

5. Du kan gøre ACDSee personligt

I Edit-modulet kan du også gemme dine yndlingsindstillinger og genbruge dem. Det smarte her er, at du gør det ved at optage dine handlinger, så du har mulighed for at gense, hvad du har justeret på.

Efterfølgende kan du se den film, du har optaget af dine redigeringer, så du ikke behøver at huske, hvad du præcis trykkede på af effekter, og hvornår du gjorde det.

Tryk blot på optageikonet i den øverste bjælke, og når du er færdig, kan du gemme med et klik på ikonet til venstre for optageikonet.

ACDSee Edit-mode

Til højre har du det komplette overblik over alle de lag, du arbejder med. 

© ACDSee

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...