Billedredigering
© Shutterstock/Rawpixel.com

Stærke programmer til billedredigering

Med det rigtige program til billedredigering, har du optimale muligheder for at få det absolut bedste ud af dine fotos. Adobe er dominerende på markedet, men der er også andre gode alternativer. Her er tre af vores favoritter.

22. december 2017 af Poul Siersbæk

Som fotoentusiast er der rigtig gode grunde til at bruge et nyt og opdateret billedbehandlingsprogram. 

De nye programmer vil typisk have bedre muligheder for at fjerne støj og justere farver og lys end et program med nogle år på bagen. 

Et opdateret billedbehandlingsprogram kan desuden håndtere raw-filer fra nye kameraer. Raw-filer fra forskellige kameraer er nemlig ikke ens, så når en ny kameramodel kommer på markedet, skal raw-konverteren opdateres for at kunne arbejde med filerne, og producenterne opdaterer ikke ældre udgaver af deres programmer. 

Derfor kan det godt betale sig, at bruge lidt penge på den del af fotooplevelsen.

Flere billedbehandlingsprogrammer på banen 

Det er ingen hemmelighed, at Adobe med deres Photoshop-familie har siddet tungt på tronen i mange år, men lige nu udfordres de mere end nogensinde af konkurrenterne. 

Flere producenter tilbyder nu programpakker, der langt hen ad vej sagtens kan følge med Adobe, og samtidig er der programmer på markedet, som har formået at nytænke billedbehandling med nye funktioner og meget pædagogiske tilgange. 

Nedenfor kan du se tre stærke programmer, der alle er konkurrencedygtige på hver sin måde.

1. ACDSee Photo Editor 10

ACDSee Photo Editor 10

Photo Editor 10 har et overskueligt design, og du har mulighed for at arbejde i lag.

© ACDSee

Her får du et klassisk billedbehandlingsprogram til en yderst skarp pris. Photo Editor 10 har avancerede funktioner, som Dehaze og markering med Magic Wand, hvilket er meget fint. 

Et seriøst og billigt alternativ til Elements med mange af de samme muligheder.

Pris: 237 kroner.

2. Phase One Capture One Pro

Phase One Capture One Pro

Capture One Pro har en overskuelig brugerflade med mange indstillingsmuligheder.

© Phase One/Stefano Gardel

Capture One er et yderst avanceret stykke software, der henvender sig til de mest krævende, professionelle fotografer. Du kan skyde billederne direkte ind i Capture One med et kabel fra kameraet til computeren, eller du kan importere billeder som med Lightroom.

I Capture One kan du finjustere alle parametre ned til mindste detalje, så her er meget at komme efter for den krævende fotograf.

I den nyeste version kan man desuden arbejde i lag, som man kender det fra Photoshop, og har man en berøringsfølsom computerskærm, kan man male og tegne noter direkte på skærmen, som gemmes i sine egne lag. Disse noter kan endda importeres til Photoshop.

Pris: 2078 kroner eller 149 kroner/md.

3. DxO PhotoLab

DxO PhotoLab

I PhotoLab kan du justere direkte på billedet med såkaldt U Point-teknologi, der er hentet fra Nik Collection.

© DxO

DxO PhotoLab er en kompetent og avanceret raw-konverter, der selv retter objektivfejl. PhotoLab hed tidligere Optics Pro og har to faneblade, der giver adgang til såvel sortering som billedbehandling. 

DxO har lagt et stort arbejde i at lave profiler for forskellige kameraer og objektiver. 

DxO PhotoLab har stærkt skarphedsværktøj, og så har DxO tilført mulighed for lokale justeringer. En funktion som er hentet fra Nik Collection, der tidligere tilhørte Google.

Pris: 1488 kroner.

> Læs også: De bedste programmer til billedbehandling

Læs vores test af billedbehandlingsprogrammer

Hvis du vil læse, hvordan de tre programmer klarer sig i et samlet felt på ni programmer til billedredigering, kan du læse mere i bladnr. 1/2018. 

De bedste programmer til dine fotos

I artiklen har vi vurderet de 9 billedbehandlingsprogrammer efter om de er nemme at arbejde med og hvilke funktioner programmerne indeholder. Vi har desuden prioriteret god raw-konvertering højt.

Du kan også altid finde vores tests i Gearguiden.

Gode videokurser i billedredigering

Hold øje med vores videokurser i Fordelszonen, hvor du finder mere end 400 videokurser om smarte funktioner i Adobe Photoshop Lightroom, Photoshop og Elements. Her får du nemlig vores bedste tricks til billedbehandling.

Tegn abonnement nu og få 2 numre af Digital FOTO samt vores kursusbog "Photoshopskolen" for kun 49 kroner. Se tilbuddet her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...