Surfer
Liv i billederne

Med Pixaloop kan man lave vilde animationer i stillbilleder – fx sætte liv i bølgen som her. Resultaterne kom ud som små videoer.

Appen Pixaloop giver flot effekt til dine billeder

Med Enlight Pixaloop kan du lave fantastiske, realistiske animationer i dine billeder og give dem nyt liv. Det er nemt at bruge, og resultatet er virkelig flot.

8. november 2018 af Louise Hagemann

Vi snakker tit om at bringe nyt liv i billederne. Det er der mange måder at gøre på, men denne er såmænd helt bogstavelig.

Med appen Enlight Pixaloop kan du nemlig meget nemt lave virkelig flotte animationer i dele af dine billeder. Altså i dine stillbilleder. Og det giver vitterligt nyt liv i billederne.

Havn på sydfyn
Fuld skrue

Et droneskud fra Sydfyn er her peppet op i Pixaloop med en omgang aktivt kølvand. For lettere at kunne vise effekten har vi konverteret videoen til en gif, og det gør desværre lidt ved kvaliteten.

© Klaus Nygaard

Du kan fx få himlen til at bevæge sig, få vandet til at bruse eller få håret til at blafre, mens alt andet står stille.

På redaktionen er vi ret begejstrede for Pixaloop, fordi det er nemt, og fordi effekten er både flot og meget virkelighedstro.

> Læs også: De bedste gratis programmer til billedbehandling

Sådan gør du i Pixaloop app'en

Med Pixaloop får du fuld kontrol over animationerne, og du kan vælge at gøre en eller flere dele af billede levende.

Det foregår simpelt ved, at du laver små pile i den retning, bevægelsen skal foregå. Du kan også bestemme, hvor hurtigt det skal foregå, og du kan fastfryse elementer i billedet.

Resultatet kommer ud som en video i mp4.

Surfer
Rul på bølgen

Med fingeren tegner du pile i den retning, du vil have bevægelse, når du skal lave animationer i Pixaloop. På samme måde maler du over det, der ikke må bevæge sig.

© Pixaloop
Pixaloop

Her ser du det færdige resultat, hvor bølgen bevæger sig. Vi har konverteret videoen til gif for at kunne vide den frem her, så kvaliteten er ikke i top. 

> Du kan også lave en tilsvarende effekt i Photoshop. Her kaldes det cinemagraph. Se artikelen: Sådan laver du cinemagraph i Photoshop

Ud over animationer i dine billeder kan du også gå et skridt videre og skifte den kedelige himmel ud med en smuk solnedgang flottere, og du kan tilføje et lag af fx regn eller bobler.

Det hele er meget intuitivt i Pixaloop, og det er nemt at eksportere til fx Instagram.

Det skal du huske i animationer i Pixaloop

Som så meget andet må du prøve dig frem i Pixaloop for at finde de rigtige motiver til animationer. Himmel og vand er to ting, der næsten altid fungerer rigtig godt og kommer til at se naturligt ud.

Tænk på ikke at lave bevægelse i for mange retninger, og at retningen er naturlig.

Chamonix
For enden af tunnelen

Billedet er fra en snetunnel i Chamonix i Frankrig, og med Pixaloop-effekten ser det nærmest helt surrealistisk ud.

© Klaus Nygaard

Når du skal i gang med et lidt mere udfordrende projekt i Pixaloop, fx at få en flamme til at blafre eller hår til at flagre, er det en god idé at zoome helt ind. 

Det gør det lettere præcist at markere, hvad der ikke skal animeres.

> Læs også: Meget nemmere fritlægninger i Photoshop CC

Du kan også bruge Pixaloop til mere kreative og abstrakte projekter, som bliver sjove og anderledes, men ikke er virkelighedstro.

 Pixaloop Hoover Dam
Levende vej

Har har vi gjort nåleøjesvinget ved Hoover Dam levende med Pixaloop – og sat fuld skrald på himlen. 

> På vores Instagramprofil @Diginordic kan du se videoen i høj opløsning

© Klaus Nygaard

Hvad koster Pixaloop?

Appen Pixaloop er gratis.

Du kan dog få adgang til flere muligheder, fx vilde baggrunde og avancerede effekter, ved at købe et Pro-abonnement.

Det koster enten ca. 26 kr. per måned, 130 kr. per år eller 390 kr. én gang for alle.

Pixaloop kan hentes i AppStore til iPhone og iPad her.

Bliv ekspert i billedbehandling med Digital FOTO

Har du helt styr på, hvordan du gør farverne flottere og detaljerne skarpere, når du redigerer dine billeder? Ellers er det måske nu, du skal lære det.

Digital FOTO har netop udgivet en ny bog med 100 tips og kurser til Photoshop, Lightroom og Elements. Bogen er skrevet, så der er noget til alle niveauer. Altså får du glæde af den, uanset om du er nybegynder eller allerede fotograferer i raw og redigerer alle dine billeder.

> Lige nu kan du få bogen 100 Tips og kurser med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. I alt 98 kroner. Læs mere om bogen her.

Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs det nye blad med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen. Her får du desuden adgang til de ni seneste blade af Digital FOTO.

Du får også adgang til vores online abonnementsunivers Fordelszonen, hvor du finder masser af Photoshop-videoer og fotoapps.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...