Mand sidder med smart app.

Appen TouchRetouch bruger nogle af de samme funktioner, som du får med Photoshop.

© Shutterstock

App fjerner uønskede elementer i dine billeder

En helt ny app gør det nemt at fjerne irriterende ledninger, skraldespande og skilte i dine billeder. Appen TouchRetouch bruger kunstig intelligens til at fjerne uønskede elementer. Se her, hvordan du gør.

31. januar 2023 af Daniel Wium-Ullerichs

Leder du efter en app, der kan fjerne uønskede objekter i dine billeder? Så er appen TouchRetouch perfekt til dig. Denne app bruger kunstig intelligens til at fjerne alt fra små skraldespande til en hel bil. 

Herunder viser vores erhvervspraktikant Daniel Wium-Ullerichs fire funktioner, du kan bruge i appen. Daniel går i 9. klasse. 

1. Object removal er perfekt til små genstande
2. Fjern ledninger og kabler
3. Fjern større elementer med clone stamp
4. Når det skal gå stærkt

1. Object removal er perfekt til små genstande

Object removal er specielt lavet til ting som postkasser, skraldespande og andre små genstande, der kan være i vejen. Brug din pegefinger til at markere de steder, som du gerne vil have fjernet i dine billeder.

Herunder bruger vi funktionen object removal til at fjerne en bænk. Placér fingeren på bænken. Bevæg nu fingeren rundt for at få ramt hele bænken. Efterfølgende kan du fjerne skygger. Det tog os nogle forsøg, men efter lidt øvelse kunne vi få bænken fjernet uden problemer. 

Du kan nederst i appen se fire forskellige muligheder. Brush-funktionen bruges til at markere objektet. Lasso kan det samme, men i stedet for at markere, skal du få lassoen rundt om objektet. Eraser bruges til at fjerne dine tidligere ændringer. 

Til sidst kan du bruge Settings til at justere størrelsen på de ændringer, du laver. Settings fungerer på samme måde i de tre andre funktioner.

Bænk bliver fjerne via. object removal

Her bruger vi brush tool til at fjerne en bænk.

© Shutterstock

2. Fjern ledninger og kabler

Line remover bruges til at fjerne linjer, som fx ledninger og kabler. Tryk og følg den linje, som du vil fjerne. Så gør appen arbejdet for dig. 

Vi brugte line remover til at fjerne generende kabler ved siden af en gondollift. På billedet kan du se, at hele linjen er markeret. Efter brug vil linjen forsvinde uden nogle efterfølgende spor. Segment remover bruges, hvis du ikke vil have fjernet hele linjen, men kun noget af den.

Kabel fra skilift fjernes med line remover.

Appen fjerne linjen efter, at jeg har markeret med line remover.

© Shutterstock

3. Fjern større elementer med clone stamp

Du kan også vælge at bruge funktionen clone stamp. Vælg et punkt du vil klone til et andet. Clone stamp kan bruges til at fjerne større og mere komplekse ting. 

Først skal du klikke og placere punktet, der skal klones fra. Herefter skal du ramme og følge det punkt, der skal klones til. Punktets position i forhold til din finger vil forblive den samme. Altså vil punktet bevæge sig i takt med din finger.

Her er vi ved at fjerne en rød bil på en parkeringsplads. Circlen er punktet, der tages fra. Fingeren er placeret på den røde bil, hvor der klones til. Clone stamp er uden tvivl sværere at bruge end de andre funktioner. Det kræver mere koncentration og forståelse af funktionen. 

Vi brugte settings for at justere både størrelse, effekt og gennemsigtighed.

Rød bil fjernes med clone stamp.

Jeg har fjernet størstedelen af den røde bil.

© Shutterstock

4. Når det skal gå stærkt

Quick repair kan fjerne elementer i bl.a. forgrunden. Den kan du bruge, hvis de andre funktioner ikke virker til at fungere. Quick repair er nemlig mere overordnet og hurtig. Den kan fungere til det meste. Quick repair er bedst til ting med en lidt special form. 

På billedet herunder kan du se funktionen quick repair i brug. Ved siden af brush vil du støde på funktionen blemish remover. Den fungerer på samme måde som blush, men den er specielt designet til at fjerne urenheder og bumser på din hud.

Vi ønskede at fjerne hegnet i forgrunden. Linjerne er ikke lige, så line removal vil ikke virke. De to yderligere funktioner ville heller ikke. Quick repair er derfor sådan en funktion, du kan bruge, hvis de andre ikke passer. Vi førte fingeren over hegnet for at markere det. Når du bruger quick brush kan du evt. zoome ind på billedet for at ramme mere præcist.

Hegn foran hund er ved at blive redigeret væk.

Hegn foran hund er ved at blive redigeret væk.

© Shutterstock

Sådan får du appen TouchRetouch

Appen TouchRetouch kan dowloades for 35 kr. til iPhone her og for 17 kr. til Android her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...