© Skylum

Luminar AI gør billedbehandling nemt med kunstig intelligens

Nu kommer det nye Skylum Luminar AI, der bruger kunstig intelligens, så du med få klik kan skifte øjenfarve, justere kropsform eller gøre landskaber mere spændende.

15. december 2020 af Kristoffer Engbo

Nu kan du endelig købe Skylum Luminar AI, som Skylum kalder det første billedredigeringsprogram, der er fuldt ud drevet af kunstig intelligens.

Skylum annoncerede programmet i begyndelsen af efteråret, men det er altså først nu, det bliver tilgængeligt, og du kan lege med de smarte AI-funktioner, der gør det ekstremt nemt at lave avanceret redigering.

Skift øjenfarve med Luminar AI

Den kunstige intelligens genkender fx personer, så du med en enkelt skydeknap kan gøre dem slankere eller kraftigere. 

Den finder også alle ansigtstræk, så du med skydeknapper kan gøre øjnene større eller tænderne hvidere, og nu kan du i en rullemenu ændre øjenfarven.

Person med forskellige øjenfarver

Luminar AIs kunstige intelligens finder selv øjnene i et portræt, så du kan vælge en anden øjenfarve i en rullemenu.

© Skylum

I landskabsbilleder kan du nu indsætte tåge, hvor intelligensen tager højde for dybden i billedet for at give et realistisk resultat, og du kan med få klik udskifte himlen med en af dem, der følger med programmet.

Få hjælp til kompositionen med Luminar AI

Luminar AI indeholder en masse færdige justeringer, som du kan føje til dine billeder, og her bliver billedgenkendelsen taget i brug til at foreslå særlige forindstillinger alt efter motivet.

Den kunstige intelligens kan også komme med forslag til, hvordan du skal beskære dine billeder, og i løbet af 2021 kommer der flere funktioner, blandt andet Bokeh AI, der kan sløre baggrunden i fx et portræt.

Templates i Skylum Luminar AI

Luminar AI har mange færdige justeringer, kaldet Templates, og kommer med forslag til, hvilke der passer til dine billeder.

© Skylum

Læs vores anmeldelse af Skylum Luminar AI

Udover at drage nytte af den kunstige intelligens kan du også lave velkendte justeringer af  farver og lys, tilføje skarphed og lignende i dine raw- og jpeg-billeder.

Vi har allerede testet programmet, og du kan læse vores anmeldelse af Skylum Luminar AI i Fordelszonen her.

Luminar AI koster fra 589 kroner og fås til både Windows og macOS.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...