Luminar AI på en bærbar computer

Luminar AI findes til både Mac- og Windows-computere.

© Shutterstock.com

Luminar AI gør dine portrætter meget flottere

Billedbehandlingsprogrammet Luminar AI gør alt det hårde arbejde for dig, så du lynhurtigt kan forbedre dine portrætter uden bøvl. Se resultaterne og de mange muligheder her.

19. december 2022 af Kristoffer Engbo

Med Luminar AI er det blevet ekstremt nemt at justere portrætter. Programmet bruger nemlig kunstig intelligens til at finde hud, øjne, læber, tænder med mere, hvorefter du blot flytter på skydeknapper for at justere.

Du skal altså ikke have kendskab til billedredigering og skal ikke bøvle med at lave markeringer og lignende, når programmet bruger sin magi. Du vælger bare, hvor kraftigt programmet skal tage fat, på skydeknapper.

>Læs også: Her er de bedste kameraindstillinger til portrætter

På billedet herunder har vi brugt nogle af de smarte funktioner i programmet til blandt andet at skifte, øjenfarve, udglatte huden, gøre øjnene større, lysne tænderne og sløre baggrunden. Det tog os blot et minut og 15 sekunder takket være den kunstige intelligens.

Det kan du med portrætter i Luminar AI

Sløre baggrunden

Gøre ansigtet lysere

Gøre ansigtet smallere

Ændre øjenfarve

Gøre øjnene klarere

Gøre øjnene hvidere

Gøre øjnene større

Fjerne mørker rander under øjnene

Gøre øjenbrynene mere markante

Gøre læberne rødere og mørkere

Gøre tænderne hvide

Udglatte huden

Fjerne pletter

Gøre personer smallere eller bredere

Suge maven ind på personer

Programmet kan ikke bare justere i ansigtet, men du kan også arbejde med portrætter i fuld figur, hvor du kan gøre personer slankere eller fyldigere samt trække maven ind. 

På billedet herunder har vi gjort personen tyndere og suget maven ind ved hjælp af Luminar AI. Til venstre kan du se originalen og til højre den justerede version. Træk i stregen midt i billedet for at se mere af de to versioner.

Funktionerne finder du ved at vælge Edit foroven i programmet. Når du justerer på skydeknapperne, holder du bare øje med effekten på det store billede.

>Læs også: 3 kompositionsregler du skal kende

Portrætjusteringer i Luminar AI

Funktionerne til portrætjusteringer er samlet i panelet Portrait i højre side af programmet.

© Shutterstock.com

Luminar AI indeholder også masser af muligheder for at forbedre andre billedtyper. Du kan fx rette lys, farver med mere ved hjælp af den kunstige intelligens, og vil du selv være herre over justeringerne har du mange af de samme muligheder som i fx Lightroom.

Du kan justere lys, farver, støj, skarphed og meget andet, og du kan justere både raw- og jpeg-fotos.

Vi har også lavet en video på dansk, der hjælper dig i gang med at bruge programmet, som du kan se i Fordelszonen. Her viser vi både, hvordan du laver almindelige justeringer, og hvordan du bruger mange af de intelligente funktioner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...