Nik Collection på computerskærm

Nik Collection består af en række programmer til billedforbedringer, du kan aktivere direkte fra fx Photoshop.

© DxO

Nik Collection 3: Nye muligheder i Photoshop og Lightroom

DxO har lanceret ny udgave af plug-in-pakken Nik Collection 3 til Photoshop og Lightroom, og der er blandt andet en helt ny plug-in.

3. juni 2020 af Christian Trant

Nik Collection består af en række plug-ins, som er udvidelser til andre billedredigeringsprogrammer. 

De forskellige plug-ins kan du bl.a. tilføje Photoshop og Lightroom, så programmerne opnår flere redigeringsmuligheder. Og nu har DxO, der står bag Nik Collection opgraderet pakken til version 3. 

Pakken indeholder plug-ins, som blandt andet hjælper dig med at få endnu skarpere billeder, bedre farver i dine fotos og flottere sort-hvid-fotos. 

Hidtil har der været syv plug-ins, men  Nik Collection 3 er der kommet en ottende, og så er det blevet hurtigere at bruge pakkens plug-ins.

Skyd genvej til dine udvidelser med Nik Selective Tool

DxO har redesignet panelet Selective Tool, hvor du hurtigt kan vælge de forskellige plug-ins i Photoshops brugerflade. Nu har du direkte adgang til forindstillinger eller dine sidst brugte indstillinger direkte fra Selective Tool Dermed skal du ikke klikke dig frem til dem, som før.  

> Læs også: De bedste gratis programmer til billedbehandling

Nik Selective Tool-plugin

Med Nik Selective Tool får du hurtig adgang til alle dine udvidelser og favoritindstillinger.

© Nik Collection 3 - DxO

Ret styrtende linjer med Perspective Efex

Tilt/shift-objektiver, der blandt andet bruges til arkitektur, er hamrende dyre, og det er derfor et objektiv for de få, men med den nye plug-in Perspective Efex kan du nu også få helt lige linjer linjer i efterredigeringen.

Det er en udvidelse, som er særlig relevant for dig, som skyder streetfotos, landskabsbilleder og arkitektur. Udvidelsen gør, at perspektivet ændres i dine billeder, så du kan gengive bygninger eller interiør i et naturligt perspektiv, hvor du er fri for styrtende linjer og fortegning.

Udvidelsen kan også hjælpe dig med afværge forvrængning i dine familiefotos, hvor personer langs kanten af billedet bliver afbilledet bredere. Her kan udvidelsen hjælpe dig med at rette kanten ud, så billedet er en korrekt gengivelse.    

> Læs også: Den bedste app til billedbehandling

Perspective Efex-plugin

Perspective Efex-udvidelsen giver dig mulighed for at redigere styrtende linjer i efterbehandlingen.

© Nik Collection 3 - DxO

Du kan hente en 30 dages prøveversion af Nik Collection her

Pakken koster normalt 149 euro, svarende til 1110 kroner, men i en introduktionsperiode, kan du købe den for 99,99 euro, svarende til 745 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...