Ved hjælp af kunstig intelligens har det pixelerede billede til venstre fået masser af detaljer.

© Google Research

Ny teknologi booster opløsningen med knivskarpe resultater

Med en ny metode laver forskere hos Google pixelerede billeder om til fotos i høj opløsning, hvor forsvundne detaljer er genskabt.

16. september 2021 af Kristoffer Engbo

Det ligner noget fra en amerikansk politiserie, når Googles forskere laver et pixeleret portræt i lav opløsning om til et skarpt billede i høj opløsning.

Googles forskere viser i deres Google AI Blog, hvordan de kan forstørre billeder i lav opløsning ved hjælp af kunstig intelligens, som vi håber kan finde vej til almindelige programmer.

>Læs også: Lav realistiske animationer med Motionleap

Teknologierne, som forskerne i Google Researchs Brain Team benytter, kaldes diffusionsmodeller.

Google gør billederne skarpere med støj

Først bruges en teknologi, kaldet SR3, der i grove træk laver det lavopløselige billede om til støj i høj opløsning, hvorefter støjreduktionsteknologier rekonstruerer billedet i høj opløsning.


Her har teknologien forstørret billedet fra 64 x 64 pixels til 1024 x 1024 pixels.

© Google Research

Derefter bruges en teknologi kaldet CDM til at forbedre kvaliteten yderligere ved brug af støj og sløring ad flere omgange.

>Du kan også forøge opløsningen på dine fotos i Lightroom. Vi har lavet en video i Fordelszonen, der viser dig, hvordan du gør. Se videoen her.

Ved hjælp af de smarte metoder har Googles forskere lavet imponerende resultater, hvor billeder er forstørret fra 64 x 64 pixels til 1024 x 1024 pixels, hvilket altså er en opløsning, som er 256 gange så høj som den oprindelige.

Du kan læse mere om Googles teknologi her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...